Het Guggenheim fonds gaat via GBTC 500 miljoen dollar in Bitcoin investeren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het Guggenheim fonds gaat via GBTC 500 miljoen dollar in Bitcoin investeren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Guggenheim gebouw in New York

De Guggenheim Fund Trust heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van haar voornemen op de hoogte gebracht om via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in Bitcoin te investeren

De stroom van institutionele fondsen naar de crypto geldmarkt is nog maar net op gang gekomen, nu steeds meer bedrijven hun interesse tonen om zich op deze nieuwe markt te wagen. Volgens een SEC indiening van afgelopen vrijdag wil een investeringsmaatschappij op Wall Street, de Guggenheim Funds Trust, via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 500 miljoen dollar in Bitcoin investeren.

Volgens de indiening wil de wereldwijde investeringsmaatschappij dat de SEC 10% van haar Macro Opportunities Fund van 5 miljard dollar in Bitcoin investeert. Guggenheim verklaarde in de aanvraag dat het van plan is om indirect in Bitcoin te investeren door 10% van zijn intrinsieke waarde in GBTC te investeren. De website van het bedrijf laat zien dat het Macro Opportunities Fund in vastrentende waarden belegt en momenteel over 5 miljard dollar aan beheerd vermogen beschikt.

Het bedrijf vertelde de SEC dat zijn fondsstrategie voor de institutionele aandelen door het beleggingsteam in kaart was gebracht, dat sterke overtuigingen voor de crypto geldmarkt heeft. De indiening bespreekt echter ook de verschillende potentiële beleggersrisico’s die aan cryptovaluta’s verbonden zijn. Guggenheim beschrijft crypto als digitale activa die ontworpen zijn om als een ruilmiddel te dienen.

De investeringsmaatschappij benadrukte hierbij enkele risico’s, waaronder het gebrek aan regelgeving voor het wisselen van cryptogeld, de aanzienlijke intrinsieke waarde van de GBTC en de onzekerheid in termen van belastingwetten en -regelgeving.

Ondanks de schijnbare risico’s op de cryptomarkten, is Guggenheim toch bereid om in deze crypto geldmarkt te investeren.

Institutionele fondsen betreden de markt

De stap van Guggenheim wijst op een grotere trend, aangezien een toenemend aantal beleggingsondernemingen Bitcoin als een investeringsmiddel accepteert. In augustus en september investeerde het business intelligence bedrijf Microstrategy meer dan 400 miljoen dollar in Bitcoin, wat tot een enorme stijging van de koers leidde.

Vorige maand kocht Square, de financiële dienstverlener van Twitter’s Jack Dorsey, 50 miljoen dollar aan Bitcoin. De intrede van PayPal op de crypto geldmarkt is een andere positieve gebeurtenis voor de markt.

Volgens sommige analisten wordt de bullrun van dit jaar, in tegenstelling tot de bullrun van 2017 die aan particuliere beleggers te danken was, door institutionele fondsen aangedreven die op de markt komen. Pantera Capital beweerde onlangs dat de activiteiten van PayPal en Square aanzienlijk aan de recente Bitcoin run hadden bijgedragen.

De crypto geldmarkt zou de komende maanden meer institutionele investeringen kunnen meemaken, en het zou daarbij interessant zijn om te zien hoe dat de prijzen van de cryptovaluta’s beïnvloeden zal.