Het softwarebedrijf Meitu voegt Bitcoin en Ethereum aan zijn balans toe

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het softwarebedrijf Meitu voegt Bitcoin en Ethereum aan zijn balans toe

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Fysieke Bitcoin en Ethereum munten

Meitu heeft zich bij een groot aantal andere bedrijven aangesloten die met hun bedrijfsfondsen cryptovaluta’s kopen

Het softwarebedrijf Meitu onthulde dat het Bitcoins en Ether heeft aangeschaft en de cryptovaluta’s aan zijn balans heeft toegevoegd. Het bedrijf onthulde dat het vorige week 15.000 ETH en 379.1 BTC had gekocht.

Meitu is een Chinees bedrijf in Hong Kong dat in fotobewerkingssoftware gespecialiseerd is. Het meldde dat het voor 40 miljoen dollar aan Bitcoins en ETH had gekocht. Volgens het bedrijf waren de 15.000 ETH 22,1 miljoen dollar waard, terwijl de 379,1 Bitcoins ongeveer 17,9 miljoen dollar waard waren.

Het bedrijf zei: “Deze aankopen werden op grond van een cryptogeld investeringsplan gedaan dat eerder door de raad van bestuur werd goedgekeurd”. Meitu is van plan om ter waarde van 100 miljoen dollar aan cryptovaluta’s aan te schaffen, die door de bestaande kasreserves van het bedrijf gefinancierd zouden moeten worden, met uitzondering van de resterende opbrengsten van de beursgang.

Meitu gaf aan dat de investering helpt om zijn belangen te diversifiëren. De raad is van mening dat de actie investeerders en belanghebbenden laat zien dat het bedrijf de visie en vastberadenheid heeft om de technologische evolutie te omarmen. Dit is dan ook de reden waarom ze zich in de crypto en blockchain omgeving wagen.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het momenteel de haalbaarheid evalueert om blockchain technologie in zijn bedrijven buiten Hong Kong te integreren. Dit omvat de ontwikkeling en lancering van op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde apps. Meitu overweegt tevens in verschillende op blockchain gebaseerde projecten te investeren, waarvan de meeste ETH als investeringsbetaling accepteren.

Meitu gelooft dat cryptovaluta’s in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen en door een deel van hun balans aan de munten toe te wijzen, in plaats van aan contant geld dat namelijk aan depreciatie druk onderhevig is, ze hun bezit kunnen diversifiëren.

Het softwarebedrijf bestaat al sinds 2008 en is, met meer dan 295 miljoen zelfgerapporteerde maandelijkse actieve gebruikers, één van de populairste mobiele apps in China. Meitu heeft een marktkapitalisatie van 11,7 miljard HK dollar (1,5 miljard dollar). Volgens het rapport van juni 2020 had Meitu 2,5 miljard yuan (384 miljoen dollar) aan contanten en liquide financiële reserves.

Cai Wensheng, de voorzitter en oprichter van Meitu, is altijd een pro-Bitcoin figuur geweest. In 2018 onthulde hij dat hij persoonlijk meer dan 10.000 BTC had vergaard toen hij van de prijsdaling na de bull cyclus van 2017 profiteerde.

Meitu is één van de eerste Chinese beursgenoteerde bedrijven die zich bij Tesla, MicroStrategy en Square voegt en als onderdeel van zijn fondsenbeheer portefeuille BTC vasthoudt.