Hoe DeFi Afrika helpt om wereldwijd verbinding te maken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoe DeFi Afrika helpt om wereldwijd verbinding te maken

By Sanne Moonemans - Kort bericht

Crypto Advisor sprak met James Saruchera, de CEO en mede-oprichter van Kuva Local. Kuva is een wereldwijde fintech die erop gericht is individuen en kleine bedrijven in staat te stellen hun rijkdom te behouden en te laten groeien.

Kuva is een eCommerce-app die wereldwijde klanten naar lokale bedrijven brengt en een handige, gemakkelijke manier biedt om in harde valuta te verkopen. Met slechts een spreadsheet en enkele afbeeldingen kunnen bedrijven profiteren van een uitgebreid systeem dat meerdere betaalmethoden mogelijk maakt, de logistiek van de bestelling en het klantenkrediet beheert zonder iets in technologie te hoeven investeren.

Wat was de belangrijkste drijvende kracht achter de lancering van Kuva Local?

“eCommerce-platforms zoals Amazon verzenden producten over de hele wereld, waardoor lokale winkels in sommige gevallen failliet gaan. Wij wilden een platform creëren dat het tegenovergestelde doet. In plaats daarvan kiezen voor het promoten en verdedigen van kwaliteit die lokaal is gemaakt, waarbij lokale bedrijven dezelfde voordelen en hetzelfde gemak van online winkelen kunnen bieden, zodat ze aan een wereldwijd publiek kunnen verkopen, terwijl het geld in de gemeenschap blijft.”

Waarom hebben jullie deze specifieke markt gekozen om te lanceren?

“Markten als Ethiopië, Zimbabwe en Kenia hebben allemaal een grote diaspora die over de hele wereld is verspreid en die nog steeds sterke familiebanden hebben met hun thuisland. Ze betalen vaak exorbitante kosten om geld naar huis te sturen, dat vervolgens wordt gebruikt voor het kopen van goederen. Met Kuva Local kunnen ze gewoon de goederen selecteren die ze willen bij lokale handelaren en deze binnen een uur bij de mensen thuis laten bezorgen."

Hoe onderscheidt Kuva Local zich van anderen?

“Omdat Kuva Local bovenop onze blockchain-infrastructuur (Kuva Network) zit, is het mogelijk om klanten in Kuva, ons native token, te belonen, waardoor ze een economisch belang krijgen in het succes van het platform. Stel je voor dat je elke keer dat je het gebruikt een beetje meer van Amazon bezit."

Wie, indien van toepassing, zijn uw concurrenten in deze specifieke markt?

"Onze belangrijkste concurrenten zijn Jumia (Nigeria), Takealot (Zuid-Afrika) en Amazon."

Hoe werkt Kuva Local vanuit een toegankelijkheidsperspectief?

“De ontvangers van de goederen hoeven de Kuva Local-app helemaal niet te hebben. Afzenders die zich vaak in ontwikkelde markten bevinden, hebben bijna allemaal een smartphone. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat technologiebedrijven de achterstand niet verankeren in naam van toegankelijkheid door te bouwen voor gewone telefoons, waardoor de vooruitgang naar smartphones wordt ontmoedigd."

Is er een meetbare impact geweest op de lokale gemeenschappen sinds de lancering van Kuva Local en zo ja, zou u enkele cijfers kunnen delen?

“Een voorbeeld dat ik geweldig vind, is dat het Kuva Local-platform mensen in staat stelt te betalen voor de herbebossing van lokale inheemse bomen. Er is al een heel bos met meer dan 1000 bomen aangeplant.”

U zegt, bijvoorbeeld, verjaardagstaart bezorgen bij een vriend in Nairobi, zonder een enorme ecologische voetafdruk, wat doet Kuva Local om de impact op het milieu laag te houden?

“Kuva Local was een pionier op het gebied van emissievrije bezorging door het gebruik van elektrische fietsen. We streven ernaar om ten minste 50% van onze leveringen via emissievrije methoden te laten plaatsvinden.”

Wat kunnen concurrenten van u leren om hun eigen milieu-impact te minimaliseren?

"Ik zou graag zien dat meer eCommerce-platforms emissievrije leveringsmethoden gebruiken."

Wat zal de toekomst op korte en lange termijn inhouden voor Kuva Local? En voor crypto in het algemeen, vanuit uw perspectief?

"Ik geloof dat er behoefte is aan het consumeren van gezondere, lokaal geproduceerde producten van betere kwaliteit over de hele wereld. Ik zie Kuva Local uitbreiden naar de Verenigde Staten en andere ontwikkelde landen.”