Hoe je voorbereid kan zijn wanneer Coinbase met haar IPO naar de beurs gaat

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoe je voorbereid kan zijn wanneer Coinbase met haar IPO naar de beurs gaat

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Coinbase logo

De beursintroductie van Coinbase zal naar verwachting één van de mijlpaalgebeurtenissen in 2021 voor de crypto community worden, en zal investeerders in staat stellen rechtstreeks aandelen in het bedrijf te kopen

De populaire Amerikaanse crypto-uitwisseling Coinbase kondigde op 17 december 2020 haar intentie aan om een beursintroductie (IPO) na te streven en wordt daarmee de laatste in de lijst van spraakmakende startups die naar de beurs willen gaan.

De aankondiging vertegenwoordigde de al lang bestaande zoektocht van de crypto community naar legitimiteit, maar het onthulde geen details over hoe de uitwisseling haar aanbod zou structureren. Nu zowel de IPO als de prijzen op de cryptomarkt in het nieuwe jaar sterk stijgen, is hier alles wat jij moet weten om goed voorbereid te zijn wanneer Coinbase met haar IPO naar de beurs gaat.

Coinbase, een conglomeraat van crypto gerelateerde bedrijven, werd in 2012 opgericht om crypto gebruikers een eenvoudig platform te bieden om transacties uit te voeren. Het bedrijf is sindsdien veelvuldig gegroeid, met rapporten die suggereren dat het de afgelopen jaren op regelmatige basis winstgevend is geweest.

Tijdens de laatste geldinzamelingsactie in 2018 werd Coinbase op 8 miljard dollar gewaardeerd. Het is aannemelijk dat de cryptogigant, vanwege de versnelde groei van de crypto-industrie in de afgelopen drie jaar, naar een veel hogere waardering voor de IPO op zoek zal gaan. Op basis van de openbaar beschikbare informatie gaf het onderzoeksbureau Messari aan dat Coinbase mogelijk een IPO waardering van maar liefst 28 miljard dollar nastreeft.

Terwijl traditionele IPO’s van banken gebruik maken die ervoor zorgen dat instellingen vroegtijdig voor een vaste prijs toegang tot de aandelen krijgen, heeft de mede-oprichter van Coinbase Fred Ehrsam eerder laten doorschemeren dat het bedrijf een meer gedecentraliseerde aanpak zal volgen.

Deskundigen hebben echter geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een groen licht zal geven voor een aanbod met digitale tokens op een blockchain. De andere optie voor de crypto-uitwisseling zou dan dus zijn om bedrijven als Spotify en Slack te volgen bij het nastreven van een directe notering waarbij het de aandelen rechtstreeks aan het publiek verkoopt.

De inkomsten van Coinbase zijn grotendeels van handelscommissies afhankelijk, die flink zijn gestegen nu de Bitcoin prijs momenteel zo rond de 38.000 dollar ligt. De uitwisseling bereidt zich echter al lang op de beursgang voor, zoals blijkt uit de tientallen overnames in de afgelopen jaren die aan de diversificatie van het verdienmodel hebben bijgedragen dat verder gaat dan enkel handelsvergoedingen.

Zodra het bedrijf beursgenoteerd is, kunnen beleggers ofwel met behulp van derivaten op de aandelenkoers speculeren, of door middel van aandelenhandel rechtstreeks eigendom van de onderliggende aandelen van het bedrijf worden.

Hoewel de prijs van de Coinbase aandelen momenteel nog onbekend is, moet men zowel een technische als fundamentele analyse gebruiken om de aandelenprijs te bepalen.

Een technische analyse behandelt grafiekpatronen, technische indicatoren en historische prijsacties, terwijl een fundamentele analyse zich richt op de fundamenten van het bedrijf, waaronder de netto inkomsten of de winst- en verliesrekeningen.

Het is van cruciaal belang om op te merken dat de aandelenkoers van Coinbase, vanwege de inherente volatiliteit van de cryptomarkten, naar verwachting ook volatiel zal zijn.