Hoe makkelijk is Litecoin gebruiken in verhouding met Bitcoin?

Litecoin werd opgezet als de betere variant van Bitcoin. Niet zomaar een altcoin, maar een cryptovaluta die gemaakt was om te gebruiken. Een hogere snelheid, betere schaalbaarheid en lagere prijs per munt om het geschikt te maken voor de mensen die gebruik wilden gaan maken van cryptovaluta voor betalingen. In hoeverre is dit gelukt en hoe gemakkelijk kan Litecoin gebruikt worden in vergelijking met een munt zoals Bitcoin (BTC)?

Een lange lijst aan mogelijkheden voor beide partijen

Zowel Bitcoin als Litecoin hebben een lange lijst met online mogelijkheden waar ze gebruikt kunnen worden. Aangezien de nadruk altijd op de Bitcoin ligt, is Litecoin een beetje ondergesneeuwd. Maar dat is relatief. Er zijn namelijk meer dan genoeg online winkeliers die wel Litecoin accepteren. Zoals NameSelling, waar domeinnamen gekocht kunnen worden met Litecoin. Of MonieBug.com, waar kinderkleding betaald kan worden met de cryptovaluta. Andere namen in de lijst zijn:

  • Nomba.net – veganistisch snoepgoed
  • Drapis.com – ruwe honing
  • Giftoff.com – geschenkkaarten
  • Thermostatenshop.nl – Nederlandse thermostatenwinkel
  • Vaposhop.com – Vape shop

De lijst is oneindig. Op Reddit staat een complete lijst die met regelmaat door de gebruikers bijgewerkt wordt zodat deze altijd actueel is.

Is Litecoin een betere optie dan Bitcoin?

Litecoin heeft de strijd nog lang niet gewonnen van Bitcoin wanneer er gekeken wordt naar de Litecoinkoers (LTC-koers). Maar dát is precies niet het punt. Wanneer er gekeken wordt naar de mogelijkheden om betalingen te doen, dan is Litecoin namelijk wel de betere variant. Betalingen worden veel sneller verricht door de hogere transactiesnelheid en er zijn minder kosten aan verbonden. Wanneer de online winkeliers dit ook beter in gaan zien, is de kans groot dat het evenwicht om zal slaan in het voordeel van Litecoin.

Litecoin, de altcoin die gemaakt is voor het doen van betalingen

Overigens zijn beide munten net zo gemakkelijk op te slaan. De hardware wallets voor cryptovaluta zijn geschikt voor Litecoin en Bitcoin. Een wallet zoals de Ledger Nano S is te gebruiken voor beide munten, zelfs tegelijkertijd. Voor de mensen die geen keuze kunnen maken op dit moment: dat hoeft dus niet. Ook is Litecoin kopen net zo eenvoudig als Bitcoin kopen. Beide munten zijn gemakkelijk te vinden op de betere exchanges, zoals Litebit (Nederlands).

Is Litecoin de munt van de toekomst?

Op dit moment zijn er ontzettend veel altcoins en lijkt de wereld van de blockchain te draaien om de ontwikkelingen binnen het ecosysteem zelf. Voor de mensen die concreet gebruik willen maken van cryptovaluta om betalingen te doen – in het buitenland bijvoorbeeld – dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die een munt biedt. Wanneer er gekeken wordt naar de snelheid, kosten, schaalbaarheid en de mogelijkheden om te betalen met een bepaalde munt, dan is Litecoin een van de betere opties omdat de munt speciaal ontwikkeld is voor het doen van betalingen.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.