Hong Kong kan nu goedkeuringen verstrekken om crypto-activiteiten te licentiëren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hong Kong kan nu goedkeuringen verstrekken om crypto-activiteiten te licentiëren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Stadsgezicht van Hong Kong vanaf The Peak

De allereerste licentie van Hong Kong voor een cryptobedrijf gaat naar OSL Digital Securities

Hong Kong zal binnenkort haar allereerste licentie aan een cryptobedrijf verstrekken.

OSL Digital Securities, een eenheid binnen de BC Group, onthulde dat de effecten regelgever van het land in principe al ingestemd heeft om een licentie af te geven.

Dit valt onder de nieuwe regelgeving waardoor crypto-uitwisselingen ervoor kunnen kiezen om gereguleerd te worden. Tot dusver heeft geen enkel ander bedrijf dit soort wettelijke goedkeuring ontvangen.

Hugh Madden, de Chief Executive van de BC Group, verklaarde dat de licentie het gemak van zakendoen in het veld zou helpen vergroten, omdat ze in staat zouden zijn om met andere gereguleerde entiteiten samen te werken.

De bekendmaking voegde eraan toe dat de definitieve goedkeuring nog steeds aan bepaalde voorwaarden onderworpen is, en bevatte geen verdere details.

In gerelateerd nieuws zal Hong Kong binnenkort deel uitmaken van China’s proef met de digitale yuan. Hoewel er nog geen uitgebreide informatie over toekomstige plannen is vrijgegeven, is dit de belangrijkste uitbreiding van een prototype van contant geld dat volledig online gebaseerd zal zijn.

Het succes van de digitale yuan in Hongkong, een laissez-faire-economie die aan de Amerikaanse dollar verankerd is, zal één van de meest cruciale tests zijn voor de bereidheid van China om zich in de wereldwijde financiële sector te doen gelden.

De digitale yuan wordt momenteel in vier stedelijke gebieden getest: de Xiongan New Area in de regio Hebei, Shenzhen in Guangdong, Suzhou in de Jiangsu regio en Chengdu in de Sichuan regio. Het zal waarschijnlijk ook worden beproefd tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Yi Gang, de gouverneur van de People’s Bank of China, legde uit dat de implementatie van de digitale yuan belangrijk zal zijn om in een digitale economie een ​​haalbaar alternatief voor contant geld te bieden:

“De uitrol van de central bank digital currency is bevorderlijk om efficiënt aan de vraag van mensen te voldoen naar een wettig betaalmiddel in de digitale economie, om zo het gemak, de veiligheid en de bestrijding van vervalsingen bij retailbetalingen te verbeteren, en om de ontwikkeling van de digitale economie van het land te versnellen”, beweerde hij.Andere financiële centra in Azië kijken ook naar de mogelijkheid om cryptobedrijven te reguleren. Singapore ontwikkelt momenteel een raamwerk voor het licentiëren van digitale activa formulieren, terwijl de Japanse Financial Services Agency al enkele crypto-uitwisselingen gelicentieerd heeft.

De Central bank digital currencies (CBDC’s) zijn tevens over de hele wereld een hot topic, waarbij veel landen de mogelijke ontwikkeling en implementatie van hun eigen tegenhangers onderzoeken.