Hoogste prijs Ethereum (ETH) in 4 maanden tijd; Bitcoin (BTC) bulls naar de 10.000 dollar grens

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoogste prijs Ethereum (ETH) in 4 maanden tijd; Bitcoin (BTC) bulls naar de 10.000 dollar grens

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 02 March 2023

Ethereum (ETH) heeft zijn hoogste prijs bereikt sinds 23 september, terwijl Bitcoin (BTC) een bull run beweging naar de 10.000 laat zien.

Ethereum, gestimuleerd door zijn recentelijke winsten, is de afgelopen 24 uur met 9 procent gestegen om een topprijs van 209 dollar te showen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is het hoogste prijsniveau dat ETH sinds 23 september 2019 heeft verhandeld, toen de prijs een hoogtepunt van 211 dollar bereikte.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz heeft opgemerkt dat een crypto rally nabij is. Volgens hem is ETH er klaar voor om grote sprongen te maken nu het boven de 200 dollar is gekomen, terwijl de prijsrace tevens geactiveerd zal worden als BTC de 10.000 dollar grens bereiken zal.

Ethereum (ETH), met de grootste marktkapitalisatie onder de altcoins, kwam woensdag boven de 200 dollar uit toen de prijs van 186 naar een hoogtepunt van 206 dollar steeg. De crypto bevindt zich momenteel op een hernieuwd positief sentiment, iets wat het nog verder zou kunnen laten stijgen. Onlangs hielden onderzoekers en ontwikkelaars van Ethereum een ​​grotendeels voldane AMA, zelfs nu de ETH2.0 implementatie steeds dichterbij komt.

ETH is de afgelopen 7 dagen met 20,7 procent gestegen en de afgelopen 30 dagen zelfs met 45 procent. Ethereum is eveneens sterker gestegen ten opzichte van BTC, namelijk 5,11 procent hoger in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin (BTC) startklaar om boven de 10.000 dollar uit te komen

De BTC prijs is de afgelopen 24 uur met 395 dollar toegenomen, een prijsbeweging van +4,2 procent en die de recentelijke winst boven de 9.600 onderstreept.

Maandag gingen de Chinese aandelenmarkten weer open, wat tegelijkertijd samenviel met een Bitcoin stijging die de prijzen naar het hoogste prijspunt tot op heden pushte. Crypto marktwaarnemers hebben op de mogelijkheid gewezen dat deze laatste opwaartse push van BTC te wijten is aan het feit dat investeerders wellicht op Bitcoin zijn overgestapt door de angst voor het coronavirus.

In oktober vorig jaar steeg de BTC prijs naar 10.350 dollar nadat de Chinese president Xi Jinping commentaar gaf op de versnelde acceptatie van de blockchain. Een dalende trend zag bitcoin vervolgens afdalen tot een dieptepunt van 6.500 dollar in december. De prijzen zijn echter aan het begin van dit jaar omhoog gegaan en de BTC bull run voorziet nog een verdere stijging van boven de 10.000 dollar. Daarna zou de voorgenomen FOMO ‘halving van BTC het nog dichter bij zijn hoogste prijs ooit kunnen brengen.

De Ethereum (ETH) rally is vergelijkbaar met andere altcoins

De prijsbewegingen van Ethereum (ETH) worden elders in de altcoin geldmarkt weerspiegeld. Op het moment van schrijven zijn Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) Ethereum Classic (ETC), Tezos (XTZ), EOS (EOS) en Bitcoin SV (BSV) enkele van de beste altcoins met een grote winst.

De grootste winstmakers in de top 10 van crypto valuta’s zijn Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV). De BCH prijs is in de afgelopen 24 uur met 13 procent gestegen, terwijl de BSV prijs met 11,5 procent omhoog ging. Ethereum Classic (ETC) heeft 9 procent gewonnen, Litecoin (LTC) 5 procent en EOS (EOS) 7 procent.

XRP, de derde grootste crypto valuta per marktkapitalisatie, is in de afgelopen 24 uur marginaal met 1,2 procent gestegen. Het XRP / USD paar heeft de afgelopen 7 dagen echter hoger gehandeld en boekte een winst van meer dan 19 procent.

De algehele marktkapitalisatie van cryptogeld staat momenteel op 272 miljard dollar, met een 64,2% dominantie van Bitcoin.