Hoogtepunten 10 mei: Crypto-markt crasht, Terra met 50% gedaald

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoogtepunten 10 mei: Crypto-markt crasht, Terra met 50% gedaald

By Daniela Kirova - Kort bericht

Crypto-futures hebben de afgelopen 24 uur meer dan $1 miljard aan liquidaties binnengehaald, terwijl grote crypto’s belangrijke ondersteuningsniveaus en een zwak marktsentiment verloren.

Top crypto’s

Bitcoin (BTC) daalde de afgelopen 24 uur maar liefst 5%. Ethereum zag een soortgelijk verlies. Dogecoin, XRP en BNB verloren elk ongeveer 7%.

Bitcoin zakte in de vroege Aziatische uren kort onder de $30.000, ondersteund door een zwakke bredere markt. Het handelde op het moment van schrijven op iets minder dan $32.000.

Terra’s LUNA daalde met 50% toen zijn UST-stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. LUNA viel uit de top 10 en zakte naar de 14e positie op de ranking van Coinmarketcap.

Cardano had het minst te lijden, met een daling van slechts ongeveer 3% vandaag. De enige top 20 gainer is Polygon, die ongeveer 0,70% aan zijn waarde heeft toegevoegd.

Grootste stijgers en dalers

Munten in de top 100 weerspiegelden de algehele malaise, waarbij de meeste tot 10% van hun waarde verloren.

Het zwaarst getroffen waren Lido DAO (-43%), NEM (-16%), Amp (-18%), STEPN (-24%), Klaytn (-14%), Tezos en Algorand (elk -13%), ApeCoin (-19%), en Monero (-15%).

Niet alles is kommer en kwel op de markt. Opvallende hoogtepunten zijn FTX Token (FTT) en Elrond, die elk 3% wonnen. Maker is 5% gestegen en Qtum met 4%.

Het verkeer van Maker DAO stijgt gestaag over de hele wereld, vooral verkeer uit Japan en Rusland. Daarnaast onthulde Maker de lanceringsdatum van het AstraProtocol. Het token ASTR SHO (Strong Holder Offering) komt op 30 mei 2022 naar Maker.

BitStore heeft aangekondigd dat het het QTUM-token op 11 mei zal vermelden. Het komt morgen beschikbaar in de BitStore-app.

Elrond krijgt nieuws over een aanstaande notering op BitMart-uitwisseling, die ook de ESDT-tokenstandaard zal integreren.

De CEO van Elrond tweette dat hun nieuwe strategische partner de ontwikkeling en groei van het ecosysteem van Elrond zou ondersteunen door uitzonderlijke projecten te voorzien van financiering en toegang tot nieuwe markten.

Trending

De grootste winnaar vandaag is Rakon, wiens token RKN 406% heeft toegevoegd. Rakon beschrijft zichzelf als een op blockchain gebaseerd netwerk dat is ontworpen om satellieten, infrastructuur en navigatie- en communicatiesystemen te verbinden in betrouwbare ecosystemen zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen.

Rakon gebruikt smart contracts voor het aandrijven van timingoplossingen en frequentieregeling van apparaten zoals slimme elektriciteitsnetten, draadloze bedieningselementen, luchtvaartsystemen en andere toepassingen.