Hoogtepunten 19 april: Cryptos in het groen ondanks bearish prognose

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoogtepunten 19 april: Cryptos in het groen ondanks bearish prognose

By Daniela Kirova - Kort bericht

De cryptomarkten waren vanmorgen hoger, waarbij de meerderheid van de top 10 crypto’s de afgelopen 24 uur winst boekte. De sombere voorspellingen van een marktcrash, gedaan door Fortune en andere toonaangevende media, zijn niet uitgekomen.

De aankondiging dat Rusland crypto als wettig betaalmiddel zou accepteren, heeft niet zoveel invloed gehad op de markten als verwacht.

Top crypto’s

Bitcoin klom ongeveer 5% en handelde op het moment van schrijven boven $40.000. Ethereum steeg met ongeveer 4% en Cardano, XRP en Solana boekten allemaal winsten van ongeveer 5%.

De grootste stijger in de top 10 is Terra, een stijging van 15% op het moment van schrijven. Terra kondigde de introductie van zelfterugbetalende leningen aan en zijn stablecoin UST overtrof zijn rivaal BUSD, Binance’s stablecoin, qua marktkapitalisatie.

Op #16 is NEAR Protocol met 13% gestegen, opnieuw een recente bullish trend.

Grootste stijgers en dalers

Buiten de top 20 sprong ApeCoin rond de 9%. De meeste andere crypto’s registreerden ook winsten. Alle top 100 munten staan in het groen, behalve Stacks en Decred, die gisteren de enige twee in het groen waren.

De grootste winnaars zijn ICON en het Sandbox’ SAND met 12%, Loopring met 11%, Zcash met 15% en THORChain met 16%. Privacymunten stijgen in waarde.

Het GMT-token van STEPN is verreweg de grootste winnaar en heeft op het moment van schrijven 40% aan zijn waarde toegevoegd. Stepn kondigde een herzien GEM-systeem (mystery box) aan en bereikte de belangrijke mijlpaal van 300.000 DAU (Daily Active Users).

Onlangs lanceerden ze STEPN x ASICS NFT’s, een unieke collectie NFT-sneakers in samenwerking met het vooraanstaande sportmerk ASICS. Het is beschikbaar op de NFT-marktplaats van Binance. Al deze factoren droegen bij aan een spectaculaire prijsgroei.

Trending

Een ander token met hondenthema, Sanji Inu, doet de ronde. Het is de afgelopen 24 uur met 842% gestegen.

Sanji Inu wordt algemeen omschreven als een door de gemeenschap gedreven platform dat financieel welzijn promoot door mensen van alle leeftijden en culturen in staat te stellen de controle over hun geld te hebben en hun eigen vermogenskansen te creëren.