Hoogtepunten 26 april: Crypto in het groen, Dogecoin stijgt met 26%

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoogtepunten 26 april: Crypto in het groen, Dogecoin stijgt met 26%

By Daniela Kirova - Kort bericht

De cryptomarkt keerde met name de diep bearish trend van gisteren om, waarbij de meeste crypto’s op het moment van schrijven in het groen stonden.

Top crypto’s

Bitcoin voegde vandaag meer dan 3% toe aan zijn waarde en handelt momenteel voor $ 40.500. Ethereum is met meer dan 5% gestegen. Andere gainers zijn Terra en NEAR Protocol, waarvan de tokens LUNA en NEAR elk 7% hoger zijn.

De grootste winnaar van de top 20 is veruit Dogecoin. Het steeg met 26% nadat het aanbod van Elon Musk om Twitter te kopen was geaccepteerd. De excentrieke miljardair koopt de socialemediagigant privé.

De rol van Dogecoin als betaalmethode daarin zal naar verwachting veel belangrijker worden. Shiba Inu boekte ook winsten, zij het bescheidener van ongeveer 5%.

Grootste stijgers en dalers

Top 100 crypto’s staan in het groen, op enkele uitzonderingen na. De meeste hebben de afgelopen 24 uur 3-6% aan hun waarde toegevoegd.

Meer opvallende winnaars zijn THORChain, Kadena en KNC met elk 9%, The Graph met 14%, Oasis met 15% en Synthetix op #100 met 11%.

Waarom de beweging van Oasis?

Om de Mainnet-upgrade van Oasis te vieren, lanceerde Fountain Protocol, een uitleenplatform op de blockchain, een airdrop met een totale prijzenpot van 40.000 $ROSE en 400.000 $FTP. Dit evenement, waarbij dit geld wordt uitgedeeld aan deelnemers, eindigt vandaag.

De reden voor de sterke stijging van Synthetix zou de onlangs aangekondigde lancering van liquiditeitsprikkels op Layer-2 Optimism kunnen zijn. Het ecosysteem heeft 12.000 SNX per week toegewezen om stemmen voor de sUSD Curve-pool te stimuleren.

NEM en Amp behoren tot de weinige verliezers, elk met een daling van 2%. PanCake Swap verloor 4% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur. Alle stablecoins zijn gedaald, wat mogelijk een teruggang in USD-waarde betekent.

Trending

Zoals te verwachten is, is de grootste winnaar ELON BUYS TWITTER, die we in de samenvatting van gisteren hebben geïntroduceerd. Het nieuw gecreëerde token op Binance Smart Chain (gemaakt door en voor meme-artiesten) won de afgelopen 24 uur maar liefst 3.063%.