Hoogtepunten 9 mei: NEAR stijgt, LUNA verliest 10% na UST peg drop

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hoogtepunten 9 mei: NEAR stijgt, LUNA verliest 10% na UST peg drop

By Daniela Kirova - Kort bericht

De cryptomarkt is overwegend bearish met de meerderheid van de top 100 munten in het rood op het moment van schrijven. De nieuwe realiteit van toegenomen angst voor een recessie en hogere rentetarieven schudde de cryptomarkten dit weekend door elkaar.

Top crypto’s

Bitcoin en Ethereum kelderden in het weekend naarmate de zorgen over stijgende rentetarieven en de mogelijkheid van een recessie escaleerden. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin ongeveer 3% verloren en handelt het net boven $33.500.

Ethereum, de op één na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie, daalde met 4%, waardoor de verliezen in de afgelopen 7 dagen op 14% kwamen.

De rest van de top tien cryptocurrencies stond ook in het rood. Terra’s LUNA daalde gisteravond met 10% nadat de stablecoin UST kort zijn koppeling aan de USD verloor. De verliezen van de afgelopen 7 dagen bedragen nu 26%.

Crypto’s buiten de top 10 deden het niet veel beter, de meeste daalden met 3 tot 7%. Opmerkelijke uitzonderingen zijn Tron en NEAR Protocol, met respectievelijk een stijging van 3% en 10%.

TRON stond de afgelopen weken in de schijnwerpers vanwege de langverwachte USDD stablecoin.

De bull run begon eind april, toen het ecosysteem onder andere investeringsinitiatieven in Suriname aankondigde.

NEAR Protocol meldde dat er op één dag 500.000 nieuwe accounts op zijn platform waren aangemaakt. NEAR is sindsdien blijven stijgen en was op het moment van schrijven met ongeveer 10% gestegen.

Grootste stijgers en dalers

Buiten de top 20 waren de meeste munten lager. De grootste verliezers zijn Kava (-9%) en Maker, AAVE en ApeCoin, elk met ongeveer 8% gedaald.

ApeCoin, dat veelbelovend begon, is ook een van de grootste verliezers van de week. Het heeft de afgelopen 7 dagen 31% van zijn waarde verloren.

De top 100 heeft ook winnaars: Monero (+5%), Waves (+4%), XDC Network en ICON (+3% elk), en Celo met een bescheiden winst van 2%. De hash-snelheid van Monero is meer dan 40% en stijgt.

Trending

De grootste winnaar van vandaag is MetaPay, dat handelt voor $0,000034 en de afgelopen 24 uur met 547% is gestegen. MetaPay is een token dat kan worden gebruikt om te winkelen in de Metaxion-metaverse.