How-to: cryptocurrency kopen met iDeal tijdens “klantenstop”

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

How-to: cryptocurrency kopen met iDeal tijdens “klantenstop”

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van een financieel handelsconcept

Tijdens de laatste maanden van 2017 is er een dermate grote interesse ontstaan voor cryptocurrency, dat veel Nederlandse cryptocurrency exchanges het even niet meer aan kunnen. Ondanks dat het aantal medewerkers op de support afdeling van bedrijven zoals Anycoindirect, Litebit en eToro constant wordt uitgebreid, hebben deze organisaties te maken met groeiproblemen zoals achterstallige support tickets.

Om de achterstanden in te kunnen halen en de juiste service te kunnen verlenen hebben diverse Nederlandse cryptocurrency aanbieders besloten om tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan te nemen. CoinJournal helpt u verder.

Stap 1: een cryptocurrency wallet kiezen

Om te beginnen met handelen in cryptocurrency heeft u een digitale portemonnee nodig om uw digitale valuta in op te slaan. Deze portemonnee noemen we ook wel een wallet. Omdat iedere cryptocurrency anders in elkaar steekt, is er niet zoiets als 1 wallet voor alle cryptocurrencies.

De meest veilige manier om uw cryptocurrencies op te slaan is op een hardware wallet, echter houd er wel rekening mee dat hier een paar dagen levertijd op zit. We snappen dat u direct wilt beginnen met handelen in cryptocurrencies, dus tot dat uw hardware wallet geleverd is kunt u gebruik maken van de ingebouwde wallet op de cryptocurrency exchange Cryptopia, waarover meer in stap 2.De populaire hardware wallet “Ledger Nano S” is sinds 5 januari uitverkocht en pas vanaf 20 maart weer leverbaar. Een pre-order is wel mogelijk, maar als u snel wilt starten: de onderstaande hardware wallets zijn nog wel op korte termijn leverbaar. KeepKey is een veilige en mooi vormgegeven hardware wallet met een handig touchscreen.

De KeepKey hardware wallet ondersteunt de cryptocurrencies Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Dogecoin en Namecoin. TREZOR is een gebruiksvriendelijke, bewezen en veilige hardware wallet voor diverse cryptocurrencies.

TREZOR ondersteunt onder andere Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Ethereum, DASH, Namecoin, Dogecoin, XEM, Zcash en alle ERC-20 tokens.

Stap 2: registreren op Cryptopia

Ook de meest internationale cryptocurrency exchanges accepteren tijdelijk geen nieuwe klanten, maar er zijn er nog wel een aantal beschikbaar zoals Cryptopia, Exmo en Poloniex. U kunt op buitenlandse cryptobeurzen geen iDeal stortingen doen, maar dat probleem lossen we op in stap 3. Voor nu is het belangrijk om u te registreren bij een betrouwbare exchange. Bekende en betrouwbare cryptocurrency exchanges zijn onder andere Binance, Bittrex, Bitfinex, Cryptopia, Exmo en Poloniex.

Normaal gesproken zou onze voorkeur uit gaan naar Binance of Bitfinex, omdat deze exchanges ook een handige mobiele app bieden waarmee u op ieder moment kunt handelen in cryptocurrency. Echter accepteren deze exchanges momenteel ook geen nieuwe klanten, dus om deze reden is ons advies om gebruik te maken van Cryptopia of Exmo. Zowel Cryptopia als Exmo zijn betrouwbare cryptocurrency exchanges, maar Cryptopia heeft een veel groter aanbod en dus kiezen we in deze handleiding voor Cryptopia.

Wanneer u zich eenmaal heeft aangemeld bij Cryptopia, is het tijd om te zorgen dat hier saldo op komt zodat u kunt beginnen met cryptocurrency kopen. Aangezien euro’s storten niet zo snel en makkelijk is bij buitenlandse exchanges, kopen we Litecoins (LTC) met iDeal in Nederland om deze vervolgens te storten op de exchange wallet van Cryptopia . De reden waarom we voor Litecoins kiezen en niet voor Bitcoins, is dat Litecoin transacties sneller bevestigd worden en lagere transactiekosten hebben. U kunt trouwens ook er voor kiezen om gebruik te maken van Ethereum (ETH), de transactiekosten zijn dan ongeveer gelijk. Maar laten we voor het gemak nu uitgaan van Litecoin:

Litecoin adres vinden op Cryptopia

Ga naar: -> Deposit -> Litecoin (LTC) -> Next -> Deposit Address

Stap 3: cryptocurrency kopen met iDeal

Nu u een account heeft aangemaakt bij een internationale cryptocurrency exchange, is het tijd om in Nederland cryptocurrency te kopen met iDeal en deze vervolgens te storten op de exchange wallet. In stap 2 hebben we besloten om Litecoins te kopen, dus kopieert u het Litecoin adres vanuit uw Cryptopia account.

Via de website van BTCDirect kunt u nu Litecoins kopen met iDeal. Het kan een paar uur duren voordat de Litecoins daadwerkelijk worden verstuurd, maar momenteel is dit wel de beste optie als u met iDeal wilt betalen aangezien andere grote Nederlandse aanbieders zoals AnycoinDirect en Litebit tijdelijk geen nieuwe klanten accepteren.

Plak uw wallet adres (van Cryptopia) in het veld “Litecoinadres” en controleer goed of u het volledige adres gekopieerd heeft. Als dit goed gegaan is, kunt u overgaan tot verificatie van uw account en betaling. Daarna verstuurt BTC Direct de Litecoins naar uw wallet adres.

De verificatie van uw identiteit is nodig om criminele activiteiten zoals geld witwassen of het kopen van cryptocurrency met gehackte bankrekeningen tegen te gaan. De verificatie van uw identiteit is nodig bij ongeveer iedere betrouwbare exchange, en is een eenmalig proces.

Stap 4: cryptocurrencies kopen met Litecoins

Op de meeste cryptocurrency exchanges kunt u geen cryptocurrencies kopen met Litecoins, maar wel met Bitcoins. Mocht u van een andere exchange gebruik maken van Cryptopia dan moet u dus nadat uw Litecoins zijn gestort op uw exchange wallet, eerst de Litecoins verkopen voor Bitcoins zodat u vervolgens met Bitcoins weer andere cryptocurrencies kunt kopen. Maar in dit geval maken we gebruik van Cryptopia, dus dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.Voorbeeld: Verge (XVG) kopen
Exchange -> Markets -> LTC -> XVG -> Kopieer “Last price” -> Buy XVG

Stap 5: handelen in cryptocurrencies!

U bent nu klaar om te handelen in cryptocurrencies. Vanaf uw Cryptopia account kunt u selecteren in welke cryptocurrency u wilt handelen. Omdat we hebben uitgelegd hoe u Litecoins op uw Cryptopia account kunt storten en hoe u hiermee andere cryptocurrencies kunt kopen, gaan we er vanuit dat u de logica van het systeem begrijpt.

Wanneer u cryptocurrencies wilt verkopen voor euro’s, dan volgt u dezelfde stappen in omgekeerde richting:

  1. Verkoop uw cryptocurrencies op Cryptopia voor Litecoins.
  2. Maak een verkooporder aan op BTCDirect voor het aantal Litecoins dat u verkopen wilt.
  3. Verstuur de Litecoins vanuit uw Cryptopia wallet ( -> Withdraw -> Litecoin (LTC) -> Next -> Wallet Address)

Nadat u de bestelde hardware wallet (stap 1) heeft ontvangen en geinstalleerd, kunt u vanuit uw Cryptopia account de cryptocurrencies welke ondersteund worden door de Ledger Wallet of Trezor Wallet versturen naar het desbetreffende wallet adres. Lees voor meer info over de werking van de wallets onze kopen? Zo werkt het!s:

» Ledger Nano S kopen? Zo werkt het!
» TREZOR kopen? Zo werkt het!

CoinJournal wenst u veel succes toe, en mocht u er niet uitkomen dan staat het u vrij om contact op te nemen.

Alternatieven: cryptocurrency kopen met euro’s

Bent u op zoek naar een andere website waar u cryptocurrencies kunt kopen met euro’s?
Naast eToro kunnen wij u ook Bitonic en Coinbase aanbevelen gebruiksvriendelijke wallet & exchange waar u de cryptocurrency Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash kunt kopen en verkopen.

Betaling via handmatige overboeking (1 dag) of via creditcard (direct). Bij aankoop van cryptocurrency t.w.v. $100,- (€85,-) ontvangt u $10,- (€8,50) cadeau.
Tip: download ook de mobiele app van Coinbase.

Een van de eerste en meest bekende Nederlandse aanbieders van Bitcoin. Bij Bitonic kunt u Bitcoins kopen en verkopen op een eenvoudige manier.

Betaling is mogelijk via iDeal, en u hoeft alleen uw rekeningnummer te verifiëren (en dus geen ID op te sturen). Wanneer u een bestelling plaatst, garandeert Bitonic de bitcoin koers op dat moment.