HSBC Bangladesh geeft eerste blockchain kredietbrief uit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

HSBC Bangladesh geeft eerste blockchain kredietbrief uit

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De skyline van de stad Dhaka in Bangladesh

De bankgigant gebruikte blockchain technologie om een kredietbrief transactie uit te voeren

De Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) in Bangladesh heeft haar eerste blockchain kredietbrief transactie uitgegeven. Dit handelsdocument, dat door de bank wordt uitgegeven en door de koper is opgesteld om te garanderen dat de verkoper binnen een bepaalde periode afhankelijk van de levering van goederen het exacte bedrag ontvangt, heeft gewoonlijk een wachttijd van ongeveer vijf tot tien dagen.

De blockchain technologie die bij de transactie werd toegepast, maakte het mogelijk om in minder dan 24 uur een kredietbrief transactie uit te voeren. Als de koper in gebreke blijft, moet de bank het saldo of het volledige bedrag dekken.

Het kredietbrief document dat door HSBC Bangladesh werd uitgegeven, was op het Contour platform opgesteld, een oplossing die op de Corda blockchain van R3 is gebouwd. De bank is nu de entiteit die voor de betaling verantwoordelijk is als het United Mymensingh Power Limited bedrijf niet volledig voor de 20.000 ton stookolie betaalt die in Singapore werd gekocht.

Mahbub ur Rahman, de Chief Executive Officer van HSBC Bangladesh, sprak zijn optimisme uit over de toekomst van blockchain in het bedrijf.

“Dit toont onze sterke toewijding aan en ons vermogen om met behulp van geavanceerde technologie platforms grensoverschrijdende handel door Bengaalse bedrijven te ondersteunen. Ik geloof dat dit een nieuw tijdperk van internationale handelstransacties routering zal inluiden, aangezien de bedrijven en overheden transparantie, veiligheid en snelheid erkennen bij het uitvoeren van taken met behulp van blockchain technologie”, verklaarde hij.

“Ik ben zeer verheugd dat HSBC de pionier is in Bangladesh zijn allereerste grensoverschrijdende blockchain kredietbrief transactie.”

Moinuddin Hasan Rashid, de groepsvoorzitter en algemeen directeur van de United Group, verklaarde ook dat hij uitkijkt naar de toepassing van blockchain technologie in hun branche.

“We zijn erg enthousiast over het gebruik van blockchain technologie voor onze import. We begrijpen dat we op weg zijn naar een digitaal tijdperk en we zijn er klaar voor om te evolueren in onze poging om ons aan de veranderingen aan te passen”, zei hij.

Kredietbrieven vormen een basis van de commerciële activiteiten in Bangladesh. Volgens SWIFT verwerkte het land iets minder dan 34 miljard dollar aan handel via kredietbrieven. Met name brandstof en olie kredietbrieven zijn erg tijdgevoelig en blockchain kan bedrijven helpen hun tijd efficiënt te beheren, de efficiëntie te verhogen en een verbeterde kostenbeheer te waarborgen.

Digitalisering heeft zich snel over Azië verspreid. Vorig jaar gaf HSBC China voor Shenzhen MTC de eerste yuan kredietbrief uit op basis van de blockchain van het Voltron handelsfinancieringsplatform. Dit was een onderdeel van hun inspanningen om deze technologie te integreren terwijl ze de traditionele papieren processen en bureaucratische zaken voor handelsfinanciering stroomlijnden.