Hublot en Franck Muller kondigen afzonderlijke blockchain projecten aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Hublot en Franck Muller kondigen afzonderlijke blockchain projecten aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Luxe Hublot horloges in de etalage van een winkel

Hublot kondigde de release van een e-garantie aan, terwijl Franck Muller een horloge onthulde dat ook als een koude BCH wallet dienst doet

Hublot en Franck Muller, twee high-end horlogemerken, hebben afzonderlijke projecten aangekondigd die werken aan het integreren van verschillende aspecten van blockchain technologie. Hublot werkt aan een e-garantie, een volg- en verificatiesysteem dat op de Aura blockchain is gebouwd. Aan de andere kant lanceerde Franck Muller in beperkte oplage een horloge met de titel ‘Free the Money, Free the World’ dat ook als een koude wallet voor Bitcoin Cash (BCH) dienst doet.

Volgens de aankondiging van Hublot werkte het bedrijf voor het nieuwe project samen met een technologiebedrijf genaamd KerQuest. Met de nieuwe op blockchain gebaseerde toeleveringsketen monitoring oplossing van Hublot kunnen klanten hun Hublot product verifiëren en op afstand hun garantie activeren.

Ondertussen is het nieuwe Franck Muller horloge het eerste uurwerk voor Bitcoin Cash binnen zijn ‘Encrypto’ productassortiment. Franck Muller werkte voor onderzoek en de ontwikkeling van het horloge met Bitcoin.com samen.

De e-garantie van Hublot is de jongste poging van het bedrijf om namaakproducten te bestrijden. Het systeem geeft zijn klanten de mogelijkheid om de toeleveringsketen te overzien. De hosting van het platform is op de op Ethereum gebaseerde Aura blockchain, die door Microsoft en ConsenSys is ontwikkeld.

De e-garantie is nu onderdeel van de hoogwaardige luxemerk LVMH producten die op de Aura blockchain beschikbaar zijn. Deze stap maakt deel uit van de inspanningen van de luxe-industrie om ervoor te zorgen dat hun toeleveringsketens op geen enkel moment bij een onethisch verkregen toevoer betrokken zijn, zoals mineralen die in conflictgebieden worden gewonnen. Het dient tevens als bescherming voor luxemerken als het gaat om zaken als merkpiraterij en de diefstal van intellectueel eigendom.

Ricardo Guadalupe, de Chief Executive Officer van Hublot, legde uit dat de e-garantie met behulp van een elektronisch paspoort en garantiesysteem toegepast zal worden.

“Hublot zal een elektronisch paspoort en garantiesysteem gebruiken, dat net zoiets als gezichtsherkenning is, gebaseerd op het unieke karakter van de materialen waaruit zijn horloges bestaan. Dankzij de Hublot e-garantie is een simpele foto die met een mobiele telefoon gemaakt is voldoende om de garantie te activeren en toegang te verkrijgen terwijl de authenticiteit van het product gecontroleerd wordt. Hoewel de ontwikkelde technologie op complexe algoritmen steunt, is deze eenvoudig en gebruiksvriendelijk”, stelt hij.

Voor Franck Muller is het ‘Free the Money, Free the World’ horloge het allernieuwste product in zijn ‘Encrypto’ collectie. De originele Vanguard Encrypto die het bedrijf voor het eerst uitbracht, werd als ‘s werelds eerste functionele Bitcoin horloge op de markt gebracht en beschikt over een lasergeëtste QR code die een Bitcoin wallet adres bevat. Het wordt vergezeld van een verzegelde USB stick waarop de privésleutel van de wallet opgeslagen is.