Huobi ontkent de geruchten over de arrestatie van een senior executive

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Huobi ontkent de geruchten over de arrestatie van een senior executive

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Huobi app voor een koersgrafiek

Bitcoin investeerders, geschokt door de arrestatie van de OKEx oprichter, zijn bezorgd dat hetzelfde met Huobi zou kunnen gebeuren

Huobi, een crypto-uitwisseling die in China opgericht werd en nu in Singapore gevestigd is, is gehuld in speculaties dat één van haar senior executives gearresteerd is. Deze geruchten hebben zich uitgebreid over social media verspreid en hebben tot een massale geldopname van het platform geleid.

De geruchten volgen op het nieuws over de arrestatie van de OKEx oprichter, wat ertoe leidde dat meer dan 200.000 BTC in het ongewisse werd gehouden omdat hij de enige houder was van de multi-sig opname sleutels. Door deze verrassende gang van zaken zijn Bitcoin investeerders momenteel huiverig om hun coins op gecentraliseerde uitwisselingen te laten staan.

CryptoQuant heeft tevens geconstateerd dat de netto Bitcoin uitstroom vanaf de crypto-uitwisseling de afgelopen 24 uur is gestegen, wat aangeeft dat gebruikers bezorgd zijn dat het platform met een soortgelijk probleem als OKEx geconfronteerd zal worden.

Om deze zorgen te beantwoorden, bracht de uitwisseling eerder vandaag een verklaring uit waarin uitgelegd werd dat al het leidinggevend personeel in het bedrijf een volledige verantwoording aflegt, en dat de geruchten dat één van hen gearresteerd is zowel vals als ongegrond zijn.

De crypto-uitwisseling plaatste daarnaast ook een tweet op het social mediaplatform Twitter om deze beweringen te confronteren.

“Bij Huobi Global functioneert alles normaal. We zijn op de hoogte van de geruchten binnen onze community over de arrestatie van een Huobi topman door lokale functionarissen. We kunnen met vertrouwen delen dat deze geruchten onjuist zijn.”

“Alle leden van het managementteam van Huobi zijn verantwoord en werden niet vastgehouden of gearresteerd. We begrijpen dat de verspreiding van valse informatie tot bezorgdheid kan leiden over de veiligheid van gebruikersactiva, maar je kunt er zeker van zijn dat jouw activa veilig zijn”, legden ze in een andere tweet uit.

Cryptoliefhebbers op Twitter hebben ook gesproken over een grote hoeveelheid Tether (USDT) die plotseling de Huobi uitwisseling binnenstroomde, iets wat samenviel met het moment dat aanzienlijke hoeveelheden BTC het platform verlieten.

Dit heeft niet veel impact gehad om de geruchten op de Chinese social mediaplatforms te onderdrukken, die gonst van de verhalen over een hoge leidinggevende van Huobi die door de autoriteiten gearresteerd zou zijn. Hoewel de kans groot is dat deze geruchten vals blijken te zijn, aangezien er geen bewijs lijkt te zijn om de speculaties te ondersteunen, nemen gebruikers geen enkel risico.

Hoewel de Bitcoin uitstroom van de crypto-uitwisseling waarschijnlijk maar een korte termijn trend zal zijn, kan de schade aan het vertrouwen van hun gebruikers als het om gecentraliseerde platforms gaat onomkeerbaar zijn.