Huobi werkt met Filecoin samen om een incubatiecentrum te lanceren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Huobi werkt met Filecoin samen om een incubatiecentrum te lanceren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de Huobi app op een smartphone

De samenwerking zal zich richten op incubatie, investeringen en gemeenschapsontwikkeling

Huobi kondigde gisteren aan dat ze met Filecoin zouden samenwerken om het Huobi Filecoin Incubation Center te lanceren. Protocol labs zal hierbij als een technisch adviseur van het investeringsfonds optreden, dat 10 miljoen dollar aan de ondersteuning van het Filecoin ecosysteem zal besteden.

De focus van het nieuwe centrum zal op incubatie, investeringen en gemeenschapsontwikkeling liggen. Ten eerste houdt de incubatie in dat Huobi hun expertise in uitwisseling oplossingen en Aziatische markten gebruikt om met bestaande Filecoin accelerators en incubators samen te werken. Ten tweede zal Huobi in veelbelovende projecten in het Filecoin ecosysteem investeren, met daarbij een technische begeleiding plus ondersteuning van Protocol Labs. Ten derde zullen Huobi en Protocol Labs de ontwikkeling van de gemeenschap bevorderen door meer grensoverschrijdende verbindingen tot stand te brengen tussen de ontwikkelaars, miners, gebruikers en tokenhouders. Dit gebeurd door middel van jaarlijkse wereldwijde topbijeenkomsten en driemaandelijkse bijeenkomsten.

Sharlyn Wu, de Chief Investment Officer van Huobi, verklaarde: “Gedecentraliseerde opslag is een geweldig experiment dat cloudopslag met het gedecentraliseerde mechanisme van blockchain combineert. Wij geloven dat Filecoin de infrastructuur voor de volgende generatie internet zal zijn. In dit nieuwe informatietijdperk moeten we nieuwe manieren ontwikkelen om al onze data te beschermen, op te slaan en uit te wisselen. Dit is iets wat cruciaal kan zijn voor hoe de samenleving en de wereld gedefinieerd en ontwikkeld kunnen worden.”

Wu is het hoofd van de gedecentraliseerde bedrijfsafdeling van Huobi en zal toezicht houden op het nieuwe incubatiecentrum. Voordat ze bij Huobi als CIO kwam, was ze verantwoordelijk voor de China Merchant Bank International’s strategie en investering in blockchain.

Data is hard op weg om ‘s werelds meest waardevolle bezit te worden, en Huobi gelooft dat Filecoin en het Interplanetary File System (IPFS) een nieuw tijdperk van het internet zullen inluiden door een toegankelijker, gelijkwaardiger en veiliger systeem voor opslag en distributie te creëren. Filecoin heeft sinds de lancering van het mainnet op 15 oktober inderdaad een enorme belangstelling gezien.

Het heeft momenteel meer dan 700 miners die opslagoplossingen aanbieden, meer dan 4.800 ontwikkelaars die het project op GitHub ondersteunen, meer dan 100 organisaties die op het mainnet bouwen, en meer dan 200 nieuwe projecten die het ecosysteem via accelerators en hackathons binnenkomen. De hoeveelheid opslagruimte op het netwerk is sinds de lancering tevens met meer dan 60% gestegen tot meer dan één Exabyte, wat voldoende ruimte is om er 4.000 versies van Wikipedia in op te slaan.

Juan Benet, de oprichter van Protocol Labs en Filecoin, voegde eraan toe: “Op dit moment bevindt het internet zich midden in een revolutie en begint het met de lancering van Filecoin aan de overgang naar zijn gedecentraliseerde wortels, zodat we allemaal kunnen samenwerken om deze waardevolle hulpbron voor de wereld te beschermen … Programma’s zoals het Huobi Filecoin Incubation Center zullen een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de gemeenschap in hun zoektocht naar een beter web en een betere toekomst.”