IMX: 4 redenen waarom de prijs van Immutable X is gedaald

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

IMX: 4 redenen waarom de prijs van Immutable X is gedaald

By Crispus Nyaga - Kort bericht

De prijs van Immutable X zette dinsdag zijn bearish trend voort, wat past binnen de bredere uitverkoop van cryptocurrency. Het IMX-token wordt verhandeld op $1,63, wat ongeveer 75% lager is dan het hoogste punt ooit, dat in januari van dit jaar werd bereikt. De marktkapitalisatie is ingestort tot ongeveer $388 miljoen, terwijl de positie in cryptocurrencies is gedaald tot 163. Op zijn hoogtepunt behoorde het tot de top 100 van grootste munten ter wereld.

Wat is Immutable X?

Immutable X is een laag 2-platform dat door Ethereum gebouwde non-fungible tokens (NFT's) een boost wil geven. Het kan worden vergeleken met andere Layer 2-projecten zoals Lopring en Polygon, met als enige verschil dat het zich richt op NFT's. IMX is de eigen valuta.

Het doel van Immutable X is relatief eenvoudig. Het is bedoeld om de prestaties van de NFT's van Ethereum te versnellen. Als gevolg hiervan helpt het om de kosten voor de kopers te verlagen en hun efficiëntie te verhogen. Bovendien is Immutable ongelooflijk sneller omdat het een transactie per seconde (tps) van meer dan 4.500 heeft, wat aanzienlijk hoger is dan de 18 van Ethereum.

Een ander voordeel van het gebruik van Immutable X is dat het netwerk veel schoner is dan Ethereum. Het maakt gebruik van een proof-of-stake-mechanisme dat het mogelijk maakt om nieuwe munten te slaan via validators.

Het netwerk is de afgelopen maanden populair geworden onder gebruikers. Zo zijn de ontwikkelaars in januari een samenwerking aangegaan met GameStop. De bekende detailhandelaar van videogames zal zijn netwerk gebruiken om NFT's te minten en te verkopen.

Waarom IMX daalt

De IMX-prijs heeft het de afgelopen maanden echter moeilijk gehad. Ten eerste zijn er zorgen over de toestand van de NFT-industrie. Sommige analisten zijn van mening dat deze industrie de komende jaren een vertraging zal zien. Als deze vertraging optreedt, zullen blockchain-platforms met blootstelling aan de industrie worden beïnvloed.

Ten tweede bestaat de vrees dat de stijgende rentevoeten risicovolle activa zoals cryptocurrencies en NFT's zullen doen crashen. De Fed heeft aangegeven dit jaar zo'n drie tot vier renteverhogingen door te voeren, terwijl sommige analisten zeven renteverhogingen verwachten. Daarom, als dit gebeurt, is de kans groot dat de prijs van Immutable X het moeilijk zal hebben.

Ten derde wordt de NFT-industrie ongelooflijk competitief. Terwijl Ethereum de leidende speler in de sector is, komen andere platforms zoals Avalanche en Solana erg snel op. Naarmate de concurrentie toeneemt, zal Immutable X zijn marktaandeel zien afnemen.

Ten slotte is de prijs van Immutable X gecrasht vanwege de oplopende spanningen in Europa. Deze zorgen hebben ertoe geleid dat andere activa, zoals aandelen, naar beneden zijn getrokken.