In de VS gevestigde investeerders worden gedwongen het Telegram crypto project te verlaten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

In de VS gevestigde investeerders worden gedwongen het Telegram crypto project te verlaten

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Regelgevende hindernissen hebben Telegram ertoe aangezet Amerikaanse investeerders uit te kopen.

De lancering van het Telegram Open Network (TON) is met nog een jaar vertraagd nadat het bedrijf niet aan de vereisten kon voldoen, die opgesteld waren vóór de 30 april deadline.

Als onderdeel van hun overeenkomst met investeerders, beloofde Telegram dat het elke investering 72% zou terugbetalen als het netwerk niet op de vermelde datum zou zijn gelanceerd. Hoewel dit aanbod nog steeds op tafel ligt, biedt het bedrijf eveneens een vergoeding van 110% aan van het oorspronkelijke bedrag van iedere investering die verlengd wordt tot april 2021.

In een vervolgbrief aan hun investeerders afgelopen maandag, voegde Telegram hieraan toe dat enkel investeerders buiten de Verenigde Staten ervoor in aanmerking komen om hun investeringen te verlengen; degenen die in de VS zijn gevestigd hebben slechts één optie, namelijk het accepteren van de terugbetaling.

Bovendien weigert het bedrijf deze betalingen in welke digitale valuta dan ook te doen vanwege zijn positie bij toezichthouders.

“We hebben de moeilijke beslissing genomen om geen opties met Gram of een andere cryptovaluta na te streven vanwege de onzekere ontvangst door de relevante toezichthouders”, legde Telegram uit in zijn bericht aan investeerders.

Het besluit van de in Londen gevestigde organisatie om Amerikaanse investeerders er tussenuit te pikken, is te wijten aan de talrijke regelgeving hindernissen die zij in het land is tegengekomen. De Amerikaanse Security and Exchange Commission (USEC) heeft in oktober 2019  in het zuidelijke district van New York een rechtszaak aangespannen tegen Telegram en is erin geslaagd een noodverbod in te stellen, waardoor de lancering van het netwerk werd vertraagd.

De TON zou oorspronkelijk in diezelfde maand live gaan, maar de lancering werd vervolgens verplaatst naar april 2020. Het wordt nu voor de tweede keer uitgesteld en zal naar verwachting in april 2021 live gaan.

Vorige maand werd Telegram ook al het recht ontzegd om TON’s eigen cryptovaluta, genaamd Gram, aan niet-Amerikaanse investeerders te distribueren totdat de rechtbank hierover tot een beslissing zou komen.

Het blijft onduidelijk of Telegram door zal gaan met het werken aan het blockchain project, aangezien de distributie van Gram tokens onstabiel blijft.

Een voet aan de grond krijgen in de VS was ook al een strijd voor andere cryptovaluta’s; Afgezien van de sociaalnetwerksite, wordt het Libra project van Facebook ook zwaar bekritiseerd en gecontroleerd door toezichthouders.