Introductie van cryptobelasting schadelijk voor India, aldus CEO van CoinSwitch

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Introductie van cryptobelasting schadelijk voor India, aldus CEO van CoinSwitch

By Hassan Maishera - Kort bericht

De Indiase regering heeft een paar maanden geleden een belasting op cryptocurrency ingevoerd en sommige experts uit de sector zijn hiertegen.

Ashish Singhal, mede-oprichter en CEO van CoinSwitch Kuber, zegt dat de belasting die wordt geheven op cryptocurrency-transacties nadelig zal blijken te zijn voor de groei van de crypto-ruimte in India.

De CEO zei dat de belasting particuliere beleggers zal ontmoedigen om zich in de cryptocurrency-ruimte te wagen. Singhal zei:

“Dit is een stap terug. Als een regressieve bepaling zoals deze van toepassing zou zijn geweest op aandelen, zou dit particuliere beleggers hebben ontmoedigd om deel te nemen."

Hij noemde dit eerder vandaag nadat de Indiase regering had gezegd dat investeerders winsten van de ene cryptocurrency niet mogen verrekenen met verliezen van een andere. Singhal voegde eraan toe:

"We vrezen dat het gebrek aan voorzieningen om verliezen te compenseren gebruikers van KYC-conforme uitwisselingen en platforms zal verdrijven naar de ondergrondse peer-to-peer grijze markt, wat het doel van de belasting zou tenietdoen."

Minister van Financiën Nirmala Sitharaman van de Unie kondigde een paar maanden geleden een forse belasting van 30% aan op winsten uit digitale activa. Particuliere en institutionele beleggers hebben echter gewacht op duidelijkheid over hoe het belastingbeleid precies zal werken.

Staatssecretaris van Financiën Pankaj Chaudhary gaf hierop een antwoord en verklaarde dat;

"Volgens de bepalingen van de voorgestelde sectie 115BBH bij de wet op de inkomstenbelasting, 1961, zal het verlies uit de overdracht van virtuele digitale activa (VDA) niet worden verrekend met de inkomsten die voortvloeien uit de overdracht van een andere VDA."

Singhal is niet blij met het standpunt van de regering over de belasting op cryptocurrency en voegde toe:

“The Budget erkende VDA's als een opkomende activaklasse. Daarom zou het een natuurlijke manier van handelen zijn geweest om de regelgeving geleidelijk op één lijn te brengen met andere activaklassen."

India blijft een van de grootste cryptocurrency markten ter wereld. De onduidelijke regelgeving in het land blijft echter de massale acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies belemmeren.