IOTA en CarVertical gaan een revolutie beginnen, uiteraard

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

IOTA en CarVertical gaan een revolutie beginnen, uiteraard

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

IOTA is dé naam binnen de wereld van de blockchain wanneer het gaat om Internet of Things. Stap voor stap wordt er door IOTA meer mogelijk gemaakt waardoor het steeds dichterbij komt. Maar de meest recente stappen zijn wel heel snel gegaan. IOTA kondigde aan samen te gaan werken met CarVertical, waardoor automobilisten meer accurate data verkrijgen. Data over ongelukken, maar ook over de afgelegde afstanden. Dit past meer dan perfect bij de recente ontwikkelingen binnen de autobranche waar gewerkt wordt aan het ontwikkelen van slimme voorruiten, zoals Feel the View van Ford.

IOTA al langer actief in de auto-industrie

Het zijn niet de eerste stappen van de IOTA-blockchain binnen de auto-industrie. IOTA (MIOTA) werkt al langer aan het mogelijk maken van toepassingen die gerelateerd zijn aan de auto-industrie. Het nieuws dat IOTA samen gaat werken met CarVertical is echter direct goed nieuws voor beide platformen. Nu deze twee platformen samen gaan werken en elkaar aanvullen, is implementatie van de mogelijkheden op veel kortere termijn mogelijk. Ook met het oog op andere features die al ontwikkeld zijn, maar die nog niet gebruikt kunnen worden omdat de technologie nog niet zo ver is.

Experts voorspellen een sterke stijging in de koers van de IOTA omdat de vraag naar MIOTA zal groeien. Tegelijkertijd zorgt dit voor een enorme exposure voor zowel IOTA als CarVertical, die hun naam gepresenteerd zien worden aan een publiek dat zij niet eerder konden bereiken.

Community reageert verbaasd

Weinig mensen zagen deze samenwerking aankomen. Zelfs de eigen community reageerde verbaasd aangezien IOTA al zo ontzettend veel projecten heeft lopen waaraan op dit moment gewerkt wordt. Zoals de samenwerking met Fujitsu, maar ook de partnerschappen met onder andere Audi en Volkswagen waar gewerkt wordt aan toepassingen die het autorijden in de toekomst veiliger en makkelijker moeten maken.

Tegelijkertijd is het geen verrassing dat het juist IOTA is die met deze ontwikkelingen komt. Een aantal maanden geleden werd IOTA nog afgeschreven als een project dat in de steigers stond, veelbelovend was maar nog niet veel voorstelde. Een aantal maanden later wordt IOTA gezien als dé derde generatie blockchaintechnologie die IoT mogelijk kan maken op grote schaal, mede dankzij de goedkope (of gratis) transacties wereldwijd. Met al deze ontwikkelingen is het de vraag wat er nog in de weg kan komen te staan van het grote succes van IOTA. Zeker nu Audi, CarVertical, Volkswagen en Fujitsu aan de lange lijst met partners toegevoegd zijn.

Waarom IOTA wél geschikt is

Blockchaintoepassingen zoals Bitcoin lenen zich niet voor IoT, waar IOTA dit wel doet. Dit heeft te maken met de opbouw van de blockchain. IOTA gebruikt dit niet, het maakt gebruik van de Tangle waardoor het breder inzetbaar is en beter schaalbaar is zonder kosten.