IOTA en Pantos sluiten zich bij een nieuw Oostenrijks laboratorium voor blockchain onderzoek aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

IOTA en Pantos sluiten zich bij een nieuw Oostenrijks laboratorium voor blockchain onderzoek aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
https://docs.google.com/document/d/1Gk3d3A5Hzv0AoEesrsv1NMwBlakTgf9wo0-43ez_9Wk/edit#

Het initiatief zal gezamenlijk onderzoek naar gedistribueerde grootboektechnologieën en het Internet der Dingen doen

De IOTA Foundation, een wereldwijde non-profitorganisatie die het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT’s) ondersteunt, heeft gisteren aangekondigd dat ze een industriële partner van het nieuwe Christian Doppler Laboratory for Blockchain Technologies (CDL-BOT) voor het Internet der Dingen worden.

De Christian Doppler Laboratories, die door de door de staat gesteunde Christian Doppler Gesellschaft gefinancierd wordt, kent een 25-jarige geschiedenis van het stimuleren van een succesvolle samenwerking tussen de wetenschap en de particuliere sector ten gunste van de samenleving als geheel. Het is te hopen dat deze nieuwe samenwerking de ontwikkeling van producten en processen bij de IOTA Foundation en hun nieuwe partner Pantos, een dochteronderneming van BitPanda, zal bevorderen.

Het nieuwe CDL-BOT, onder leiding van professor Stefan Schulte, ondersteunt het onderzoek van doctoraats- en postdoctorale studenten en heeft een looptijd van zeven jaar. Schulte merkte op: “Met het toenemende aantal potentiële toepassingsgebieden voor op DLT gebaseerde betalingen en data uitwisseling in het Internet der Dingen, moeten nieuwe DLT’s geïntegreerd worden en wordt een interoperabiliteit tussen verschillende DLT’s noodzakelijk. Ik kijk ernaar uit om gezamenlijk met de IOTA Foundation en Pantos onderzoek te doen om nieuwe oplossingen te vinden voor dit zeer actuele onderwerp.”

Het project zal nieuwe mechanismen onderzoeken om het Europese DLT ecosysteem te bevorderen, zoals cross-blockchain tokenoverdrachten of atomaire swaps voor cross-blockchain smart contract activering en interactie. Het CDL-BOT zal verder het onderzoek naar de IOTA Tangle uitbreiden, de blockchain oplossing van de IOTA Foundation voor schaalbaarheid, kosten en ecologische duurzaamheid.

Dominik Schiener, de medeoprichter van de IOTA Foundation, merkte op: “We zijn vereerd om van dit langetermijn onderzoeksproject deel uit te maken, en zijn de Christian Doppler Gesellschaft en het Oostenrijkse federale ministerie van Digitale en Economische Zaken dankbaar voor het erkennen en ondersteunen van het enorme potentieel van blockchain en Distributed Ledger technologie om zo een ​​transparantere, vertrouwde en verbonden economie op te bouwen. Samen met de wereldwijd toonaangevende academische instelling TU Wien en Pantos als een geavanceerde technologieleverancier, zullen we ons gezamenlijk richten op de interoperabele overdracht van digitale activa en het vertrouwde Internet der Dingen, terwijl we onze aanwezigheid in het bijzonder in Oostenrijk uitbreiden.”

Het baanbrekende onderzoek naar DLT interoperabiliteit zal door een onderzoeksgroep van de TU Wien (de technische universiteit van Wenen) geleverd worden. Het CDL-BOT is aan de Faculteit Informatica van de TU Wien gevestigd, waar eveneens onderzoek georganiseerd werd dat tijdens de 3e IEEE International Conference on Blockchain de ‘Best Paper Award’ ontving.

Gisteren opende dr. Margarethe Schramböck, de federale minister van Digitale en Economische Zaken in Oostenrijk, samen met Dominik Schiener tijdens een digitale ceremonie officieel het nieuwe laboratorium.