Iota prijsanalyse: IOTA strijdt om boven de 2 dollar te blijven

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Iota prijsanalyse: IOTA strijdt om boven de 2 dollar te blijven

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Een IOTA munt bovenop een mobiele telefoon met een prijsgrafiek

IOTA is de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gedaald en worstelt te midden van een enorme uitverkoop om boven het 2 dollar niveau te blijven

De cryptomarkt is weer volop in het rood, aangezien de prijzen van Bitcoin, Ether, Binance Coin en vrijwel alle andere toonaangevende cryptovaluta’s op dit moment gedaald zijn. IOTA wordt ook door deze marktdip beïnvloed, met een prijs die in de afgelopen 24 uur met meer dan 10% is gedaald.

Ondanks de enorme uitverkoop hebben de IOTA bulls de afgelopen uren het 2 dollar ondersteuningsniveau nog kunnen verdedigen. Door de prijs boven dat niveau te houden, zou de cryptovaluta terug kunnen veren om zo haar weekendprijs terug te krijgen.

De cryptovaluta zou haar opwaartse beweging snel kunnen hervatten indien de bulls de controle over de markt terugkrijgen.

IOTA prijsvooruitzicht

De prestaties van IOTA in de afgelopen uren zijn in lijn met de bredere cryptomarkt. Hoewel het onder haar 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (2,068 dollar) handelt, vertoont de IOTA/USD 4-uurs prijsgrafiek na de verliezen van gisteren goede tekenen van een ommekeer.

De bulls waren in staat om het 2 dollar ondersteuningspunt te verdedigen en konden zo de verliezen van gisteren wegwerken. IOTA zou met het overtreffen van haar 100-daagse SMA (2,068 dollar) moeten beginnen en voorbij het volgende weerstandspunt op 2,17 dollar moet komen. Daardoor zou het een reële kans krijgen om haar zevendaagse piekprijs van 2,39 dollar te bereiken. IOTA heeft echter de hulp van de bredere cryptomarkt nodig om een ​​duurzame rally op te zetten die tot een dergelijke ommezwaai zou kunnen leiden.

IOTA/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

IOTA’s MACD lijn kwam net uit de bearishe omgeving tevoorschijn, wat aangeeft dat er een bullishe run zou kunnen volgen. De RSI is echter nog steeds onder de 50, wat suggereert dat de bears de controle over de markt nog niet opgegeven hebben. De cryptovaluta zou, gezien het enthousiasme over het kosteloze transactie netwerk van IOTA, de komende dagen en weken nog meer aandacht van handelaren en investeerders kunnen trekken.

Als IOTA er niet in slaagt om op het momentum van het afgelopen uur voort te bouwen, dan zou het het ondersteuningspunt van 2 dollar kunnen verliezen. Dit zou vervolgens het belangrijkste ondersteuningsniveau van 1,81 dollar in het vizier kunnen brengen. Een aanhoudende bearishe cyclus zou de IOTA zelfs naar de 1,54 dollar kunnen zien dalen, een niveau die voor het laatst op 26 april gezien werd.