IOTA prijsanalyse: MIOTA is kwetsbaar voor nieuwe dips onder de 1 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

IOTA prijsanalyse: MIOTA is kwetsbaar voor nieuwe dips onder de 1 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het MIOTA token is zowel ten opzichte van de USD als Bitcoin in waarde gedaald, aangezien de verkopers haar neerwaartse druk verhogen

De IOTA prijs fluctueerde de afgelopen 24 uur sterk met waarden tussen de 0,97 en 1,13 dollar, iets wat door de aggregator voor crypto marktgegevens CoinGecko geshowd wordt. De op de 48e plaats staande cryptovaluta verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 1,02 dollar, dit met een dagelijks handelsvolume van meer dan 90 miljoen dollar en een marktkapitalisatie van 2,8 miljard dollar.

Volgens de CoinGecko gegevens is de prijs van IOTA in haar 24-uurs tijdlijn met 6,8% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar en met 5,4% ten opzichte van BTC. Hoewel de bulls na de dip van vandaag ervoor strijden om haar prijs boven de 1 dollar te kunnen houden, suggereert de flinke uitdaging waar ze met de huidige prijzen mee geconfronteerd worden, dat een nieuwe prijsdaling mogelijk is en dat die zich zou kunnen doorzetten tot het dieptepunt van 0,82 dollar op 4 augustus van dit jaar.

Zo ziet het MIOTA/USD handelspaar eruit op de dagelijkse en 4-uurs prijsgrafiek:

Technische prijsvoorspelling IOTA 

MIOTA/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

MIOTA/USD bevindt zich op de 4-uurs prijsgrafiek onder de 50MA, maar het lijkt erop dat het, na een herstel van een oude horizontale steunlijn, een nieuwe opwaartse manoeuvre zal proberen te doen. Een tegenovergestelde actie is desalniettemin waarschijnlijker, aangezien de RSI zich onder de 50 bevindt en een bearishe cross-over van de MACD een voordeel voor verkopers suggereert.

De dagelijkse prijsgrafiek laat zien dat de IOTA prijs boven een bullishe trendlijn blijft die sinds het herstel van het dieptepunt van 0,56 dollar op 20 juli van dit jaar is gevormd. Deze opwaartse trend zag de bulls diverse cruciale weerstandszones doorbreken, waarvan de eerste het 50-daags voortschrijdend gemiddelde was. De prijs ging tevens voorbij het 100-daags voortschrijdend gemiddelde, voordat de bulls in de buurt van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde een tegenwind kregen. 

MIOTA/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De negatieve koersontwikkeling van de 200MA bestond uit een tweedaagse prijsval voorbij de 100MA, waarbij de pogingen van de bulls om in vorm te blijven door een grotere winstneming op de markt gedwarsboomd werd. De prognoses suggereren dat een hernieuwde neerwaartse druk IOTA/USD uiteindelijk onder de ondersteunende trendlijn zou kunnen pushen. Het scenario wijst op een mogelijke herbeproeving van het 50% Fibonacci retracementniveau van de swingbeweging naar 1,24 dollar, wat een verlies tot 0,90 dollar zou kunnen betekenen.

Vanaf dit punt zouden de stieren zich waarschijnlijk voor een nieuwe opwaartse poging hergroeperen, maar als dit mislukt, dan zouden de 50MA (0,85 dollar) en 61,8% Fib niveau (0,82 dollar) als nieuwe vraagzones moeten fungeren.