Is Bitcoin een goede koop nu de Fear&Greed Index daalt naar 25?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Is Bitcoin een goede koop nu de Fear&Greed Index daalt naar 25?

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Bitcoin-prijs zette zijn uitverkoop op maandagochtend voort toen de Fear&Greed Index naar de extreme angstzone bewoog. De munt wordt verhandeld op $39.211, iets boven het laagste niveau tijdens het weekend.

Fear&Greed Index daalt

De markt voor cryptocurrency wordt meestal gedreven door angst en hebzucht. Als het goed gaat, hebben beleggers de neiging om extreem hebzuchtig te worden en allerlei soorten tokens te kopen.

De afgelopen maanden was de stemming een beetje angstig. Inderdaad, de Fear&Greed Index is het grootste deel van het jaar onder het neutrale niveau van 50 gebleven.

Op het moment van schrijven handelt de index in de extreme angstzone van 25, het laagste in maanden. Ook is de CNN Money-index voor angst en hebzucht gecrasht tot ongeveer 37, wat lager is dan het vorige slot van 38.

Het CNN-cijfer is meestal breder omdat het kijkt naar meer economische cijfers zoals de vraag naar veilige havens, de vraag naar junk-obligaties en put,- en callopties op de markt.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom de prijs van Bitcoin daalt naarmate de angst toeneemt. Ten eerste is er de grootste angst voor de Federal Reserve. De afgelopen maanden heeft de Fed haar toon ten aanzien van inflatie en rentetarieven gewijzigd.

In 2021 hield de bank vol dat de huidige inflatie van voorbijgaande aard was, een feit dat onjuist is gebleken. Daarom verwachten analisten, om haar fouten te corrigeren, dat de Fed dit jaar meer dan 5 renteverhogingen zal doorvoeren.

Ten tweede zijn er geopolitieke angsten, met als meest opvallende de situatie in Rusland en Oekraïne. Tijdens het weekend zette Rusland zijn oefeningen voort in de buurt van de Oekraïense grens, omdat westerse landen waarschuwden dat er binnenkort een aanval zal plaatsvinden.

Bitcoin prijs voorspelling

Uit de vieruurgrafiek blijkt dat de BTC-prijs de afgelopen dagen sterk is gedaald. De daling zette door toen het de koers erin slaagde om onder de belangrijkste steun te komen op $41.716. Dit was een belangrijk niveau omdat het de kin was van het patroon met dubbele bovenkant.

Het pair is ook onder de 25-daagse en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden bewogen, terwijl oscillatoren zoals de Relative Strength Index en de MACD de bearish trend hebben voortgezet.

Daarom zijn de vooruitzichten voor de Bitcoin-prijs bearish, aangezien de vraag lijkt af te nemen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke ondersteuningsniveau om naar te kijken $37.000.