Is Enjin Coin een goede koop ten tijde van een extreem agressieve Fed?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Is Enjin Coin een goede koop ten tijde van een extreem agressieve Fed?

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

 De prijs van de Enjin Coin (ENJ/USD) is de afgelopen twee opeenvolgende dagen licht gedaald, omdat beleggers zich zorgen bleven maken over de Federal Reserve. De munt wordt verhandeld op $1.8955, een paar punten onder het hoogste punt van deze week van $2.1500. Het ligt ongeveer 62% onder het hoogste punt ooit, wat de totale marktkapitalisatie op 1,7 miljard dollar brengt.

Zorgen voor tariefstijgingen

De Federal Reserve heeft woensdag de notulen van de vorige vergadering gepubliceerd. De notulen bevestigden wat de meeste analisten hadden verwacht. Daaruit bleek dat de commissie bereid was de rentetarieven te gaan verhogen om de stijgende consumentenprijzen te bedwingen.

De notulen kwamen kort nadat de VS sterke cijfers over detailhandelsverkopen publiceerden. Uit de cijfers bleek dat de totale detailhandelsverkopen in januari stegen tot 3,8%, terwijl de kernwinkelverkopen met 3,3% stegen. Dit gebeurde zelfs toen de inflatie tot het hoogste niveau in meer dan 40 jaar steeg.

Ondertussen bleek begin deze maand uit gegevens van het Bureau of Labor Statistics dat de economie nog steeds elke maand duizenden banen toevoegt.

Daarom lijdt het geen twijfel dat de Fed in maart de rente zal verhogen en haar programma voor kwantitatieve versoepeling zal beëindigen. Als zodanig is zo'n agressieve toon meestal een bearish katalysator voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies. Dat verklaart waarom Bitcoin en andere altcoins vandaag sterk zijn gedaald.

De prijs van Enjin Coin is gedaald omdat deze sterk is blootgesteld aan risicovolle activa. Naast het feit dat het een cryptocurrency is, gaat het om non-fungible tokens (NFT's), die als riskanter worden beschouwd.

Enjin wordt veel gebruikt in de NFT-industrie. Sommige van de bedrijven die het platform gebruiken om deze producten te bouwen, zijn PlayNFT, Gamerse, Motobloq en Binance.

Enjin Coin prijsvoorspelling

De dagelijkse grafiek laat zien dat de ENJ-muntprijs op 25 november 2021 naar een recordhoogte van $5 steeg. Sindsdien is de munt met meer dan 60% gedaald. Andere munten zoals Bitcoin en Ethereum zijn in deze periode ook gedaald.

De Enjin Coin is gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Het heeft ook een patroon van breken en opnieuw testen gevormd door te stijgen naar $2,15, het laagste punt in december.

Daarom is er een kans dat de munt de bearish trend zal hervatten, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op $1,33, het laagste punt dit jaar.