Is het veilig om Terra LUNA te kopen na de gigantische stijging van $1 miljard?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Is het veilig om Terra LUNA te kopen na de gigantische stijging van $1 miljard?

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Terra-prijs steeg scherp tijdens de nachtelijke sessie toen investeerders probeerden de dip van deze week te kopen. De prijs steeg ook nadat The LUNA Foundation Guard $1 miljard had opgehaald. Het handelt op $56, wat ongeveer 19% boven het laagste niveau deze week is.

LUNA $1 miljard fonds

Terra is een Zuid-Koreaans blockchain-platform dat onlangs is uitgegroeid tot een van de toonaangevende spelers in de branche.

Het platform heeft meerdere toepassingen. Ontwikkelaars kunnen het ecosysteem gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) van hoge kwaliteit voor alle sectoren te bouwen. Hoewel het aantal DeFi-projecten dat met Terra is gebouwd een niet groot is, hebben ze een totale waarde van meer dan $15 miljard.

Dit maakt het na Ethereum het op één na grootste platform in de branche, zelfs groter dan andere populaire platforms als Solana en Binance Smart Chain.

Terra, dat is gebouwd met behulp van de Cosmos SDK, staat vooral bekend om zijn stablecoins. Terra USD is uitgegroeid tot de op drie na grootste stablecoin ter wereld, na Tether, USD Coin en Binance USD.

Terra USD verschilt van de andere stablecoins doordat het niet wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar. Het is zo gekoppeld aan LUNA dat wanneer een persoon UST munt, ze LUNA moeten verbranden. Om de stabiliteit te garanderen, kan men, wanneer de prijs onder de $ 1 daalt, met korting kopen en ruilen voor $ 1 LUNA.

In een verklaring van vandaag heeft LUNA Foundation Guard aangekondigd dat het $1 miljard heeft opgehaald in een privé-tokenverkoop. De stichting is aangesloten bij Terraform, het bedrijf dat Terra heeft ontwikkeld.

Het fonds werd geleid door Three Arrows Capital en Jump Crypto. Dit maakt het een van de grootste verhogingen van de afgelopen maanden. Andere blockchainprojecten die hun tokenverkoop hebben geïmplementeerd, zijn Solana en Avalanche.

In een tweet zei de stichting dat de meeste van deze fondsen zullen gaan naar de ontwikkeling van het ecosysteem, dat bestaat uit stablecoins en DeFi-platforms.

Terra prijsvoorspelling

De vieruurgrafiek laat zien dat de LUNA-prijs zich de afgelopen uren gestaag heeft hersteld. Het is gestegen van een dieptepunt van ongeveer $48 naar de huidige $56. Ondertussen is de Relative Strength Index (RSI) van de munt van het oversold-niveau naar de huidige 53 gegaan.

Het is ook boven het 25-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen en nadert momenteel het belangrijkste weerstandsniveau van $60. Daarom is de kans groot dat de munt de komende sessies blijft stijgen.