Is Litecoin (LTC) nog steeds aan het accumuleren? Dit kun je nu verwachten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Is Litecoin (LTC) nog steeds aan het accumuleren? Dit kun je nu verwachten

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Litecoin op een toetsenbord

Litecoin bevindt zich nog in een accumulatie fase, aangezien de markt zijwaarts beweegt. De cryptovaluta heeft echter haar Elliott Wave formatie beëindigd en lijkt momenteel omhoog te pushen; dus wat kunnen we in de nabije toekomst van LTC verwachten?

Litecoin fundamentals en eerdere prijsprestaties

Litecoin handelde het grootste deel van het jaar in dezelfde richting als Bitcoin, maar dan met een lagere intensiteit. Dit maakte het erg populair bij beleggers die zichzelf graag tegen de korte termijn BTC dips willen beschermen. De recente prijsbeweging maakte echter duidelijk dat Litecoin niet plotseling omhoog zal schieten, maar dat de prijs zich in een omgeving bevindt die grotendeels door de bewegingen van BTC beheerst wordt.

Dat gezegd hebbende, zijn de algemene vooruitzichten van Litecoin enigszins optimistisch; dit zowel vanuit fundamenteel als technisch perspectief. Als we naar de wekelijkse prestaties kijken, dan heeft LTC een winst van 15,82% geboekt, wat overeenkomt met de 15,82% winst van BTC, maar tekortschiet bij de 23,57% winst van ETH.

Op het moment van schrijven wordt Litecoin voor 152,27 dollar verhandeld, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een winst van 5,13% vertegenwoordigt.

LTC/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan volgt Litecoin nu al een aantal dagen de 21-daagse EMA. Dit is geen verrassing, aangezien de cryptovaluta veel bull power gebruikte om de driehoeksformatie te verlaten waaraan het daarvoor verbonden was.

LTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht toont de dagelijkse RSI van Litecoin die, met een waarde van 55,83, zo rond het midden van het waardebereik zweeft.

LTC/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Het uurlijkse tijdsbestek van Litecoin laat ons duidelijk de trend zien die LTC gemaakt heeft, evenals de Elliott Waves die het gaandeweg gecreëerd heeft. De cryptovaluta bevond zich tot zondagmiddag in de correctie golffase, toen het steun in de 38.2 Fib retracement vond en de laatste correctie golf beëindigde.

LTC stijgt nu iets (plus langzaam) omhoog en het is voorlopig nog onzeker waar het heen zal gaan. Het dalende volume bovenop de zeer beperkte prijsactie vertelt ons echter dat er een grote stap op komst is.

LTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Wat staat Litecoin en haar prijs nog meer te wachten?

De volgende stap van Litecoin zal hoogstwaarschijnlijk bepaald worden door Bitcoin’s push naar boven of beneden. Als BTC echter op dezelfde plek blijft, dan zullen de Litecoin bulls vrijwel zeker de Litecoin bears overmeesteren en de prijs opdrijven.

De meest waarschijnlijke prijsdoelen waar analisten naar kijken, zijn de 161, 171 of zelfs 183 dollar. In het geval dat LTC naar beneden wordt getrokken, dan is het eerste sterke ondersteuningsniveau het 38,2% Fib retracementniveau van 145,1 dollar.