Jack Dorsey zegt dat de CEO van Coinbase niet apolitiek mag zijn

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Jack Dorsey zegt dat de CEO van Coinbase niet apolitiek mag zijn

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Jack Dorsey, de CEO van Twitter

De CEO van Twitter is van mening dat de crypto-uitwisseling haar positie als een politieke entiteit moet erkenne

Jack Dorsey, de CEO van de social media gigant Twitter, sprak onlangs zijn afkeuring uit over de beslissing van de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, om zijn bedrijf bij bedrijfsactivisme vandaan te houden.

Hij deelde de tweet van Armstrong en verklaarde dat Bitcoin en cryptovaluta’s op zichzelf al als een directe vorm van activisme functioneerden “tegen een niet-verifieerbaar en exclusief financieel systeem dat een groot deel van onze samenleving negatief beïnvloedt.”

“Het is belangrijk om op z’n minst de gerelateerde maatschappelijke problemen waarmee jouw klanten dagelijks geconfronteerd worden, te erkennen en met elkaar te verbinden”, concludeerde hij.

Dorsey impliceert dat Coinbase, als een cryptogeld-uitwisseling, standaard al een direct standpunt over een maatschappelijk probleem inneemt.

In een open brief die afgelopen maandag 28 september op de bedrijfsblog werd gepubliceerd, verklaarde Armstrong dat zijn bedrijf een “apolitieke cultuur” heeft en zich meer op het creëren van een “winnend team” wilde focussen. Hij legde uit dat hoewel het activisme het goed bedoelde, het de potentie had om af te leiden om zo interne verdeeldheid te creëren.

Armstrong voegde eraan toe dat activisme over kwesties die geen deel van de kernmissie van het bedrijf uitmaken “indruiste tegen hun principes van inclusie en verbondenheid”, en legde uit dat de diversiteit aan achtergronden en standpunten binnen het bedrijf het voor iedereen onmogelijk zou maken om het unaniem eens te worden over wat als een probleem beschouwd moet worden, en hoe je het op kunt lossen.

Armstrong legde verder uit dat zijn bedrijf zich uitsluitend zou richten op het creëren van een open financieel systeem voor de wereld. Het doel van het bedrijf is om aan opties te werken die meer mogelijkheden aanbieden om op een evenwaardige manier toegang aan alle mensen te bieden, maar we hebben niet geprobeerd “alle vormen van ongelijkheid in de wereld op te lossen”.

“We zullen de meest vertrouwde en gebruiksvriendelijke financiële producten blijven creëren die mensen helpen toegang tot de crypto-economie te krijgen, zodat iedereen van de voordelen van deze nieuwe technologie profiteren kan, en we de wereld meer economische vrijheid kunnen leveren.”

Nadat de brief op zijn blog gepubliceerd was, verspreidde Armstrong een bedrijfsbrede memo waarin hij de werknemers informeerde dat als ze het niet met het beleid eens waren, ze in plaats daarvan konden kiezen voor een “royale” ontslagvergoeding.

De CEO verklaarde dat de werknemers tot 7 oktober de tijd krijgen om een ​​formulier in te vullen dat hun ontslagvergoeding zal versnellen als ze ervoor kiezen om dit te doen. De brief legde uit dat er na deze datum wordt aangenomen dat iedereen die in het bedrijf blijft het eens is met de richting die Coinbase heeft gekozen.

“Het betekent niet dat je het met elk aspect eens moet zijn, maar je zou in ieder geval in staat moeten zijn om het er niet mee eens te kunnen zijn, en je ervoor in te zetten om van deze nieuwe richting een succes te maken”, zei Armstrong.