Japans bedrijf creëert een op blockchain gebaseerd elektronisch stemprotocol

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Japans bedrijf creëert een op blockchain gebaseerd elektronisch stemprotocol

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Momentopname van de stad Tsukuba in Japan

Dit project maakt deel uit van Tsukuba’s ‘slimme stad’ initiatief

LayerX, een blockchain startup die in Japan gevestigd is, heeft aangekondigd te werken aan een elektronisch stemsysteem op basis van een blockchain protocol; dit als onderdeel van een algemeen slimme stad initiatief voor de stad Tsukuba.

Het bedrijf heeft uitgelegd dat het nieuwe systeem aan de technische behoeften van elektronisch stemmen zal voldoen. Dit omvat het voorkomen van dubbele stemmen, het nauwkeurig opslaan van alle stemgegevens, het waarborgen van de privacy van de kiezer en het beheren van bedrijfsgegevens.

Het stelt de kiezers daarnaast in staat om naar hun eigen stemresultaten te kijken, wat een voordeel is dat enkel cryptografie op dit moment kan aanbieden, om er zo voor te zorgen dat de opname- en aggregatieprocessen voor de stemmen op het blockchain netwerk correct uitgevoerd zijn.

De startup legde uit dat hun nieuwe systeem zijn doelstellingen vervult om naar een verschuiving naar elektronisch stemmen in lokale overheden te streven. Het legde verder uit dat het de capaciteit ontwikkelt om de inspanningen te versterken die op het oplossen van technische problemen binnen de digitale transformatie gericht zijn, iets wat betrekking heeft tot een ​​verscheidenheid aan administratieve diensten.

Bovendien onthulde LayerX dat het tot de smart council van de Tsukuba City Ibaraki Prefecture zou toetreden, een entiteit die zich richt op het transformeren van Tsukuba in een ‘slimme stad’ en het inluiden van het digitale tijdperk.

“We verwelkomen de deelname van de LayerX firma aan de Tsukuba Smart City Council”, verklaarde een vertegenwoordiger van de stad Tsukuba in de aankondiging door LayerX. De vertegenwoordiger legde uit dat deze raad zal werken aan het oplossen van problemen in het Tsukuba gebied en het verbeteren van stedelijke functies, zoals als digitale robotica.

Als onderdeel van de inspanningen om naast haar moderniseringsprojecten uit te breiden, heeft LayerX evenzo aangekondigd dat het op dit moment op zoek is naar software-ingenieurs en managers voor bedrijfsontwikkeling.

Nu de coronavirus pandemie wereldwijd de dagelijkse activiteiten verstoort, zijn veel landen en lokale deelstaten op online stemopties overgestapt die op blockchain gebouwd zijn. Dit verkleint het infectieoverdracht risico, en dan met name naar kwetsbare groepen zoals ouderen. Rusland is een land dat al geprobeerd heeft om op basis van elektronisch blockchain stemmen te experimenteren, en het heeft daarvan de broncode voor het platform op GitHub gepubliceerd.

Verneuil-sur-Seine, een Franse gemeente, lanceerde eveneens via een blockchain gebaseerde app een stemsysteem voor een wegenproject, en de Michigan Democratic Party slaagde ook in een elektronisch stem experiment via het op blockchain gebaseerde Voatz platform.