John McAfee: Bitcoin wordt een miljoen waard

mcafee over bitcoin en cryptovaluta

 

Er zijn veel mensen die de Bitcoin een gouden toekomst toeschrijven. Een van deze mensen is de promotor van cryptovaluta John McAfee. Hij gelooft sterk in de toekomst van Bitcoin en heeft direct een sterk advies voor alle mensen die willen investeren:

‘Houd vast aan het plan en blijf hierbij. Een welvarende short-term investeerder bestaat niet.’

Zijn mening is dat Bitcoin nog steeds de nummer één cryptomunt is en dat de waarde van de munten in 2020 naar de miljoen euro kan gaan. Hij voegt hieraan toe dat er geen verlies gemaakt kan worden door de mensen die de munt mijnen. Zakt de waarde van de Bitcoin met duizenden euro’s, dan wordt het mijnen juist weer makkelijker immers.

McAfee, een expert op het gebied van cryptovaluta?

Dat juist McAfee een uitgesproken mening heeft over de toekomst van cryptovaluta mag niet verrassend heten. De softwareontwikkelaar uit Schotland heeft zijn carrière gewijd aan het beveiligen van computers en netwerken nadat zijn computer besmet geraakt was door een virus. Sinds 1994 is John McAfee niet langer actief betrokken bij zijn bedrijf en was het stil, totdat McAfee zich ontwikkelde tot expert op het gebied van de cryptovaluta en geeft hij aan mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen.

Alles investeren in Bitcoin?

De achtergrond van de Bitcoin maakt het zonder enige twijfel een bijzonder interessante munt. Laten we eerlijk zijn: Bitcoin is dé eerste cryptomunt die het gemaakt heeft. Alle hierop volgende munten worden daarom ‘altcoins’ genoemd. Maar is dat een reden om een volledige investering te doen in Bitcoin?

Bitcoin kopen op de korte termijn kan een interessante investering zijn. Zoals McAfee zelf al stelt is de kans aanzienlijk dat de prijs van de munt stijgt op korte termijn. Er zijn steeds meer toepassingen en blockchainnetwerken die gebruikmaken van de blockchain van Bitcoin. Maar de rooskleurige toekomst heeft twee keerzijdes. Allereerst is het een voorspelling, het is niet 100% zeker dat het ook daadwerkelijk uit zal komen. Anderzijds is Bitcoin niet de enige onder de cryptovaluta die een rooskleurige toekomst toegeschreven wordt. Daarom is het interessant om het nieuws tegelijkertijd in de gaten te houden via onze website.

Gaat Bitcoin naar de miljoenen euro’s?

McAfee baseert zijn uitspraak op het aantal mensen dat Bitcoin aan het mijnen is en de prijsontwikkeling die hieraan verbonden wordt wanneer de ontwikkelingen in de toekomst doorzetten.

prijsontwikkeling bitcoin
Prijsontwikkeling van Bitcoin: de prijs stijgt ook bij afname in vraag

Het mijnen van de cryptovaluta, waar McAfee veel nadruk op legt in zijn uitspraken, is echter geconcentreerd in China en andere Aziatische landen. Dat zorgt ervoor dat er vraagtekens gezet worden bij de uitspraken, maar tegelijkertijd zijn er veel andere experts die zich positief uitlaten over de toekomst van de Bitcoin. De stabiele basis, de grote vraag naar de munten en de veelzijdige toepassingen (Bitcoin is een betaalmiddel en wordt steeds meer geaccepteerd wereldwijd) zorgen ervoor dat de BTC onmiskenbaar een munt is die in de gaten gehouden moet worden. Zeker voor de mensen die op zoek zijn naar een investering die langere tijd in een portefeuille kan blijven staan om zo meer geld waard te worden.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.