JP Morgan Chase wil handel in Bitcoin-futures toestaan

Handelen in cryptocurrency

JP Morgan Chase wil handel in Bitcoin-futures toestaan

Bitcoin futuresNaarmate de populariteit van cryptovaluta toeneemt kunnen we een aantal nieuwe en vaak ook verrassende conclusies trekken. Eén van de meest verrassende conclusies van de voorbije periode is terug te vinden in het feit dat niemand minder dan JP Morgan Chase, één van Amerika’s grootste banken heeft aangegeven te overwegen om de handel in Bitcoin-futures te accepteren.

Het was The Wall Street Journal die voor het eerst met het opmerkelijk idee uitpakte. Inmiddels zouden meerdere bronnen binnen de bank het gerucht hebben bevestigd.

Toegang tot Bitcoinfutures van Chicago Mercantile Exchanges

JP Morgan Chase speelt met het idee om toegang te verstrekken tot Bitcoinfutures van Chicago Mercantile Exchanges. Dit zou gebeuren via haar futures-platform. Dat deze verwachting zo uitgebreid in het nieuws komt hoeft niet te verbazen. Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan heeft zich namelijk vanaf het begin van de Bitcoin bijzonder kritisch uitgelaten over de cryptomunt en de cryptomarkt in het algemeen. Hij ging zelfs nog een stapje verder en stelde in meerdere verklaringen duidelijk dat de hele Bitcoinhandel niet anders kon worden bestempeld dan rasechte fraude. De investeerders die er voor kozen om een deel van hun kapitaal in de cryptomunt te investeren waren volgens diezelfde Dimon bovendien ‘achterlijk’.

Nieuwe prijsstijging voor Bitcoin

De eerdere aankondiging die stelde dat de CME Group de handel in Bitcoin-futures zou toelaten zorgde voor een stevige boost van de cryptomunt. Aan het begin van deze maand zijn de eerste Bitcoin-futures een feit waardoor kan worden gesteld dat de doelgroep van de Bitcoin (nog maar eens) aanzienlijk zal worden uitgebreid.

Zelf ook in cryptocurrency (CFD’s) handelen?

U kunt zelf ook starten met investeren in cryptocurrency of in CFD’s / futures: dit hoeft niet per se bij de grootbank JP Morgan Chase. Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt u kopen bij diverse exchanges, en crypto CFD’s koopt u bij gespecialiseerde handelsplatformen zoals eToro.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.