JPMorgan: grote bedrijven zullen Tesla’s Bitcoin zet misschien niet volgen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

JPMorgan: grote bedrijven zullen Tesla’s Bitcoin zet misschien niet volgen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Close-up foto van Bitcoins

Ondanks de stijgende prijs van de cryptovaluta geloven de strategen van JPMorgan niet dat grote bedrijven Tesla’s Bitcoin (BTC) aankoopstrategie zullen volgen

Tesla heeft eerder deze week een behoorlijke statement afgelegd door ter waarde van 1,5 miljard dollar aan Bitcoins te kopen, en het bedrijf is daarnaast van plan om de cryptovaluta ook als een vorm van betaling te accepteren. Het nieuws leidde tot een BTC rally en een nieuwe recordhoogte boven het 48.000 dollar niveau.

Na deze stap hebben experts gedebatteerd of het een rimpeleffect zou veroorzaken en meer bedrijven zou gaan stimuleren om in de cryptomarkt te investeren. Ondanks de stijgende prijzen en de toegenomen institutionele interesse in Bitcoin, denken de strategen van JPMorgan echter niet dat andere grote bedrijven de Bitcoin koopstrategie van Tesla zullen overnemen. De strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou schreven dat corporate treasurers het model van Tesla vanwege de volatiliteit van Bitcoin waarschijnlijk niet gaan overnemen.

Volgens de strategen bestaan de treasury portfolio’s van bedrijven uit bankdeposito’s, geldmarktfondsen en kortlopende obligaties, met een jaarlijkse volatiliteit van normaliter zo rond de 1%. Het toewijzen van 1% van hun extra geld aan Bitcoin zou echter, vanwege het zeer volatiele karakter van de cryptovaluta, al tot een flinke toename van de volatiliteit van de gehele portfolio kunnen leiden. “Een dergelijke allocatie zou kunnen betekenen dat de volatiliteit van de portfolio, als gevolg van de 80% jaarlijkse volatiliteit van Bitcoin, tot 8% stijgt”, voegden de strategen eraan toe.

De strategen zijn van mening dat, hoewel het onduidelijk is of andere grote bedrijven in de voetsporen van Tesla treden zullen, de investering van het bedrijf in Bitcoin wel heeft bijgedragen aan het opdrijven van de prijs naar nieuwe hoogtepunten. “De aankondiging van deze week veranderde abrupt het korte termijn traject voor Bitcoin door de instroom te versterken en door Bitcoin te assisteren boven de 40.000 dollar uit te breken”, schreven de strategen. De duurzaamheid van de huidige rally zou echter van de investeringen afhangen in de minder speculatieve fondsen zoals de populaire Grayscale Bitcoin Trust.

Hoewel de strategen van JPMorgan niet denken dat andere bedrijven Tesla’s zet gaan volgen, gelooft Michael Novogratz, de oprichter van Galaxy Digital, dat het tegenovergestelde het geval is. Novogratz is ervan overtuigd dat elk bedrijf in de Verenigde Staten de beslissing van Tesla om in Bitcoin te investeren zal volgen en dat de cryptovaluta binnenkort de grens van 100.000 dollar kan bereiken.

Bitcoin steeg dinsdag na de actie van Tesla naar een hoogste punt ooit van 48.000 dollar. De afgelopen 48 uur verloor het echter stoom en het handelt op dit moment in de buurt van het 45.000 dollar niveau. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin nadert 1 biljoen dollar, en het blijft met een marktdominantie van 61% de leidende cryptovaluta.