JPMorgan lanceert zijn eigen stablecoin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

JPMorgan lanceert zijn eigen stablecoin

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het kantoorgebouw van JPMorgan Chase in New York City

De JPM Coin zal deze week commercieel door een grote technische klant gebruikt worden om wereldwijd betalingen te verzenden

Na jaren van ontwikkeling kondigde de Amerikaanse bank JPMorgan de lancering van zijn stablecoin en blockchain protocol aan. Jamie Dimon, de Chief Executive Officer (CEO) van de bank, staat erom bekend in het verleden kritisch over Bitcoin te zijn geweest en een teruggehouden houding te hebben gehad naar de cryptogeld markt toe.

Takis Georgakopoulos, de global head of wholesale payments van de bank, bevestigde dat de JPM Coin deze week voor het eerst commercieel door een grote tech klant gebruikt zal worden om het verzenden van wereldwijde betalingen te vergemakkelijken.

De bank heeft ook een hele nieuwe zakelijke tak gecreëerd, genaamd Onyx, met een onderzoeksafdeling voor blockchain en digitale valuta. De interbancaire groep die testen gaat en de interactie op het Onyx netwerk zal uitvoeren is tot ‘Liink’ gedoopt. Sommige crypto waarnemers geloven dat de naam van de groep een aantal parallellen vertoont met Chainlink, volgens marktkapitalisatie ‘s werelds op zeven na grootste cryptovaluta.

“We lanceren Onyx omdat we geloven dat we naar een periode overgaan van commercialisering van technologieën, van onderzoek en ontwikkeling naar iets dat een echt bedrijf kan worden”, zei Georgakopoulos.

JPMorgan is één van ‘s werelds grootste grensoverschrijdende betalingsreuzen en verplaatst elke dag ongeveer 6 biljoen dollar in meer dan 100 landen. Hun huidige systeem is afhankelijk van een complex web van correspondentbanken over de hele wereld, en betalingen kunnen vanwege fouten in rekeninginformatie of bij andere problemen geweigerd worden.

Het Onyx netwerk en de JPM Coins zijn bedoeld om deze problemen op te lossen en het proces te stroomlijnen, met daarbij speciale aandacht voor het oplossen van problemen die met ‘wholesale payments’ verband houden.

Umar Farooq, de CEO van Onyx, benadrukte hoe banken miljoenen dollars kunnen besparen door een paar cent in rekening te brengen om de gegevens van elke transactie te bevestigen, wat de kosten van het herstellen van fouten zou verminderen en een model zou creëren waarmee ze geld kunnen verdienen door aan het netwerk deel te nemen.

JPMorgan onderzoekt tevens de creatie van nieuwe en afzonderlijke betalingstrajecten voor centrale banken die overwegen hun eigen digitale valuta te ontwikkelen. Georgakopoulos wees als voorbeelden naar China en Singapore.

Het hoofd van Onyx legde daarnaast uit dat de bank nog steeds op het juiste moment wacht om de ontwikkeling bekend te maken.

“Als je aan blockchain denkt, dan zijn we óf ergens in het dieptepunt van ontgoocheling, óf net voorbij een punt op de hypecurve. Dat is de reden waarom we er bij JPMorgan relatief stil over zijn geweest totdat we er klaar voor waren om het op te schalen en te commercialiseren”, zei Farooq.