Kan de halving tot een Bitcoin crash leiden?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Kan de halving tot een Bitcoin crash leiden?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Experts zijn van mening dat de prijs van Bitcoin na de halving van volgende week drastisch kan dalen.

Bitcoin heeft de afgelopen maand opmerkelijke winsten geboekt, waarbij de cryptovaluta tussen 20 en 30 april alleen al van 6.700 naar 9.400 dollar is gestegen. Deskundigen zijn echter bezorgd dat deze winsten door de halving snel kunnen omkeren.

Halving is crypto jargon voor een evenement dat verbonden is aan de Bitcoin code, waarbij de blok beloning om de vier jaar gehalveerd wordt . Dit was Satoshi Nakamoto’s poging om de inflatie te beheersen. Vanaf 22-24 mei wordt er slechts 6,25 BTC vergoed in plaats van de huidige 12,5 BTC.

Experts hebben zich tot allerlei historische gegevens aangewend in een poging de nasleep van de halving van dit jaar te voorspellen. Er werd daarbij opgemerkt dat soortgelijke prijsstijgingen ook hebben plaatsgevonden in de weken voorafgaand aan de halving in 2012 en in 2016.

Bij de halving in 2012 begonnen de prijzen na dit evenement langzaam te stijgen. Het duurde ongeveer twaalf maanden alvorens de Bitcoin prijzen 1.000 dollar bereikten, wat op dat moment een recordhoogte was.

Bij de halving van 2016, die op 16 juli plaatsvond, daalde de prijs van Bitcoin eerst met tien procent tot 610 dollar, maar herstelde vervolgens snel van wat het verloor en keerde terug naar zijn oorspronkelijke prijspositie. Er was niet voldoende bewijs om de verlaging van de mining vergoeding van Bitcoin te koppelen aan een lange termijn effect op de prijs ervan.

Hoewel de impact op de prijs onmiddellijk na het evenement incrementeel was, vond er in het jaar erna een gestage prijsstijging plaats. Sommigen zijn van mening dat deze winsten een verschoven resultaat was van de halving.

Het evenement van dit jaar is duidelijk anders, omdat het plaatsvindt temidden van de coronavirus pandemie. COVID-19 heeft de wereldeconomie een flinke klap toegebracht en heeft zowel financiële instellingen als regeringen wereldwijd ertoe aangezet nieuwe manieren te vinden om hun financiële stelsel te stimuleren.

Met dit in gedachten zijn experts van mening dat mensen meer dan ooit gestimuleerd worden om op zoek te gaan naar alternatieven zoals Bitcoin, die bij elke halving in aantal afneemt. Ze voorspellen dat als de prijs zou dalen, dit van korte duur zou zijn en dat de Bitcoin prima gepositioneerd is om het komende jaar opnieuw hoogtepunten te beleven.