Kan je gratis cryptocurrency verdienen met kaarten? we duiken erin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Kan je gratis cryptocurrency verdienen met kaarten? we duiken erin

By Benson Toti - Kort bericht

Cryptocurrency en de onderliggende blockchain-technologie hebben een revolutie teweeggebracht in de wereldwijde financiën, waarbij digitale activa nu steeds populairder worden als betaalmethode over de hele wereld.

Tegenwoordig accepteren miljoenen bedrijven Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaling. En naarmate meer mensen met crypto betalen op verschillende handelslocaties en verkooppunten, is er een nieuwe trend ontstaan: het gebruik van crypto-betaalpassen.

Een voorbeeld van hoe groot deze trend is, is de recente aankondiging van Visa dat crypto-gekoppelde kaarten goed waren voor $2,5 miljard aan betalingen in het fiscale eerste kwartaal van 2022. De groei ervan, waarbij ook crypto-betalingsprocessors zoals BitPay en Strike meer ondersteuning kregen.

Over het algemeen zijn crypto-betaalpassen in opkomst, en daarmee een kans voor gebruikers om wat gratis crypto te verdienen.

Maar wat zijn deze crypto-betaalpassen en hoe werken ze? We duiken dieper in op de vraag hoe men gemakkelijk gratis cryptocurrency kan verdienen met een crypto-betaalpas.

Wat zijn crypto-betaalpassen?

Denk aan crypto-betaalpassen als vergelijkbaar met conventionele debetkaarten. In dit geval kunt u de crypto-betaalpas gebruiken om persoonlijke of online betalingen voor goederen en diensten te doen, zoals u met elke traditionele debetkaart zou doen.

In tegenstelling tot conventionele debetkaarten, gebruiken crypto-betaalkaarten crypto als de belangrijkste valuta om ze te laden. Daarom gebruiken crypto-betaalkaarten in plaats van contant geld op een bankrekening Bitcoin, Ethereum, Ripple of andere digitale activa die in je crypto-wallet worden bewaard.

Wat opvalt aan crypto-betaalpassen, is dat ze algemeen worden geaccepteerd. Topvoorbeelden die momenteel over de hele wereld worden gebruikt, zijn onder meer Voyager Crypto Mastercard, Nexo Debit Card, Crypto.com Visa Card, Coinbase Debit Card en Binance Visa Card.

Hoe werken Crypto-betaalpassen?

Je moet de crypto-betaalpas aan jouw crypto-wallet koppelen om deze te gebruiken. Het is een eenvoudig proces waarmee je de kaart kunt opwaarderen met crypto.

Wanneer je winkelt of wilt betalen op een locatie die pinpassen accepteert, zal een betalingsverwerker jouw crypto omzetten naar de voorkeursvaluta van de handelaar.

Houd er echter rekening mee dat verschillende betaalpassen de crypto op verschillende tijdstippen converteren naar fiat. Sommige van deze kaarten zullen de crypto tijdens het opwaarderen automatisch converteren naar fiat-valuta.

Ondertussen zullen anderen de crypto vasthouden en deze alleen converteren wanneer je transacties uitvoert. Dat gezegd hebbende, kun je jouw crypto-betaalpas kiezen, afhankelijk van het tijdstip van crypto-conversie.

Met het gemak en de flexibiliteit die deze kaart biedt, hoef je je geen zorgen te maken over wisselkoersen. Met een crypto-betaalpas converteert jouw kaart je crypto direct naar elke fiat-valuta naar keuze.

Daarom kun je deze kaarten gebruiken om aankopen te doen bij jouw plaatselijke winkelier. Je betaalt bijvoorbeeld met je pinpas boodschappen bij een supermarkt. Wanneer je de betaling uitvoert met je crypto-betaalpas, ontvangt de winkeleigenaar de betaling in fiat-valuta.

Hoe verdien je gratis cryptocurrency met crypto-betaalpassen?

Crypto-betaalkaartaanbieders willen gebruikers stimuleren, net zoals conventionele loyaliteitsprogramma’s werken.

Maar in plaats van gewone beloningen zoals cashbacks, punten en mijlen, kun je met crypto-betaalkaarten crypto-beloningen verdienen. In andere gevallen kun je verdiende punten gebruiken om crypto te kopen.

Hoewel verschillende crypto-betaalpassen verschillende strategieën hebben om hun gebruikers te belonen, zijn er drie veelvoorkomende manieren waarop dit gebeurt.

Dit zijn crypto-back-beloningen, stakings- en verwijzingssystemen, deze laatste strategie populair gemaakt door de Club Swan-kaart.

Laten we eens kijken hoe elk van deze strategieën klanten een kans biedt om gratis crypto te verdienen met crypto-betaalpassen.

1. Cryptoback beloningen

Als het gaat om de meeste crypto-betaalpassen, zijn crypto-back-beloningen de belangrijkste beloning. Elke keer wanneer je een aankoop doet met je bankpas, word je automatisch beloond – niet in contanten of miles of punten – maar in crypto. De hoeveelheid beschikbare crypto-back-beloning kan sterk variëren, meestal afhankelijk van de provider.

Na het doen van een aankoop geeft een Coinbase-betaalpas je bijvoorbeeld een beloning van 4% terug. Aan de andere kant beloont BlockFi je met 3,5% terug voor alle aankopen die je doet. Dit beloningsbedrag is echter slechts 90 dagen geldig.

Daarna wordt het bedrag automatisch verlaagd naar 1,5% cashback.

Sommige kaarten hebben echter een geavanceerde manier om gebruikers te belonen, afhankelijk van het niveau van de kaart die ze bezitten. Crypto.com beloont bijvoorbeeld een cryptoback van 1% als je het laagste kaartniveau hebt. En als je het hoogste kaartniveau hebt, krijg je 8% cashback voor alle aankopen die je doet.

Een andere kaart die zo op Crypto.com lijkt, is de Binance Visa-kaart, waarmee klanten tot 8% aan BNB Cashback kunnen verdienen.

Net als andere kaarten gaan alle cashback-beloningen naar de geldportemonnee, wat betekent dat je bij elke aankoop gratis crypto hebt.

2. Staking

Ben je op zoek naar de beste manier om lucratieve beloningen te verdienen met je crypto-betaalpas? Crypto-staking is precies de juiste keuze. Staking is het proces waarbij je jouw cryptocurrency vastlegt om een blockchain-netwerk te ondersteunen. En door uit te zetten, neemt de vraag en de circulatie van de valuta toe.

Met Crypto.com kun je bijvoorbeeld een bedrag van $0 tot $400.000 inzetten voor minimaal zes maanden. En het enige dat je hoeft te doen, is het native CRO-token in jouw Crypto.com-portemonnee te houden. Hoe langer en hoe hoger je inzet, hoe hoger je beloningen.

3. Verwijzingen

Verwijzingen zijn een marketingstrategie waarbij actieve gebruikers nieuwe prospects binnenhalen om zich voor een programma te registreren. En in de meeste gevallen kunnen deze gebruikers daarbij beloningen verdienen. Een debetkaart die gebruikmaakt van het verwijzingsprogramma is de Club Swan-betaalpas.

De Club Swan-betaalkaart beloont gebruikers met 20% van de lidmaatschapsbijdrage die door de verwijzing wordt betaald. De lidmaatschapskosten variëren met de lidmaatschapsniveaus. Als de verwijzing zich inschrijft voor het hoogste lidmaatschap -voorzitter- hoe meer je verdient.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto-betaalpas?

Naast gratis crypto-beloningen, moet je rekening houden met andere factoren voordat je een crypto-betaalpas kiest. Enkele van de factoren waar je op moet letten:

1. Transactiekosten

Verschillende kaartaanbieders hebben verschillende transactiekosten. De meeste crypto-betaalpassen hebben echter geen opnamekosten. U kunt andere kosten tegenkomen bij het kiezen van een crypto-betaalpas, zoals liquidatie, maandelijkse, buitenlandse transacties en onderhoudskosten. Kies daarom bij het zoeken naar de beste pinpas voor een kaart met de laagste transactiekosten.

2. Ondersteunde cryptovaluta

Crypto-ondersteuning is een van de factoren waarmee je rekening moet houden voordat je je aanmeldt voor een bankpas. Het goede nieuws is dat de meeste crypto-betaalpassen de meeste populaire cryptocurrencies ondersteunen, waarvan sommige meer dan 20 verschillende cryptocurrencies ondersteunen.

Bovendien ondersteunen sommige crypto-betaalpassen stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Het voordeel van stablecoins is dat deze munten, in tegenstelling tot crypto, een opmerkelijke prijsstabiliteit hebben. Wanneer cryptoprijzen enorm schommelen, blijft de prijs van deze munten stabiel.

Dus wil je het gemak dat je zoekt in een crypto-betaalpas? Vergeet niet om een kaart te kiezen die de crypto van jouw keuze ondersteunt.

3. Beveiliging

Veiligheid is iets om naar te streven als het gaat om digitale betaalmethoden. Het is dus een topkeuze om een kaart te kopen die u de volgende beveiligingsmaatregelen biedt.

Sommige crypto-betaalpassen bieden gebruikers zelfs state-of-the-art beveiligingsmaatregelen voor hun crypto. Deze maatregelen omvatten tweefactorauthenticatie, een toegangscode en een biometrische scan.

De meeste crypto-betaalpassen worden geleverd met een app of een website waar je geld kunt storten op je crypto-betaalpas. En in het geval dat jouw kaart kwijtraakt of zoek raakt, kun je deze op afstand vergrendelen of de toegangscode wijzigen. Dus om diefstal van jouw zuurverdiende crypto te voorkomen, is robuuste beveiliging een factor om aan je checklist toe te voegen.  

4. Geografische beschikbaarheid

Tot nu toe zijn de meeste crypto-betaalpassen alleen beschikbaar in de EU en de VS. Daarom wil je misschien een kaart kopen die gunstig is voor jouw geografische locatie. Je kunt er ook voor kiezen om een kaart te kiezen die wordt ondersteund door MasterCard of Visa. Crypto-betaalpassen in samenwerking met Visa of MasterCard zijn internationaal aanvaardbaar. Je kunt ze daarom altijd en overal gebruiken. Als je een enthousiaste reiziger bent, zijn deze kaarten misschien iets voor jou. Nu je manieren weet om gratis crypto te verdienen met debetkaarten, is het tijd om aan de slag te gaan. En als je jouw crypto-betaalpas kiest, neem dan de tijd en overweeg de bovenstaande factoren.

Voor crypto-investeerders kan een crypto-betaalpas een mooie aanvulling zijn op de portemonnee. Het maakt het gemakkelijker om uw crypto uit te geven en je profiteert daarbij van vele voordelen.