Kraken krijgt crypto handelslicentie om in de VAE te opereren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Kraken krijgt crypto handelslicentie om in de VAE te opereren

By Charles Thuo - Kort bericht

Kraken werd de tweede cryptocurrency-exchange na Binance die wettelijke goedkeuring kreeg om  in de Verenigde Arabische Emiraten te gaan opereren. Kraken mag nu werkzaam zijn in Abu Dhabi Global Market (ADGM), het internationale financiële centrum en de vrije zone van Abu Dhabi.

Na het verkrijgen van de crypto-handelslicentie, zal Kraken nu lokale investeerders aan de wereldwijde cryptomarkt aanbieden via de dirham (AED) handelsparen, wat een diversificatie in handelsparen markeert om lokale valuta te gebruiken in plaats van het traditionele Britse pond en de Amerikaanse dollar.

Integratie met lokale banken in de VAE

Met de nieuwe crypto-handelslicentie is Kraken van plan te integreren met lokale betalingsdienstaanbieders in Abu Dhabi; iets waarvan Curtis Ting, algemeen directeur van Kraken, gelooft dat het Kraken zal helpen om liquiditeit op mondiaal niveau naar de VAE te brengen.

Van Dubai is specifiek bekend dat het enorme crypto-aanhang heeft met een handelsvolume van meer dan $25 miljard per jaar.

Curtis Ting liet weten:

“Voor ons is het erg belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vergemakkelijken door ervoor te zorgen dat investeerders en handelaren in de regio toegang hebben tot lokale valuta’s [trading pair].”

Belang van crypto uitwisseling in het Midden-Oosten

Hoewel Kraken pas zijn eerste crypto-handelslicentie in het Midden-Oosten heeft verkregen, heeft Binance, zijn concurrent, al crypto-handelslicenties gekregen om in zowel Dubai als Bahrein te opereren.

Na de toestroom van gereguleerde crypto-uitwisselingen in het Midden-Oosten, zijn ook lokale bedrijven de cryptowereld betreden. Citizens School in Dubai is bijvoorbeeld begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als collegegeld waarbij de cryptobetalingen automatisch worden omgezet in dirhams.