Kraken verdedigt flash crash terwijl de markten van de inzinking herstellen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Kraken verdedigt flash crash terwijl de markten van de inzinking herstellen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Afbeelding van het Kraken logo met candlestick patronen op de achtergrond

De crypto-uitwisseling stond erop dat het systeem correct functioneerde ondanks dat de prijs van Ethereum binnen 5 minuten met 60% daalde

Begin deze week kenden de meeste cryptovaluta’s een aanzienlijke dip, aangezien de markten 400 miljard dollar verloren. Bitcoin daalde binnen 48 uur met ongeveer 20% en vormde de grootste rode kaars op de dagelijkse prijsgrafiek in haar geschiedenis.

Dit, tezamen met een scherpe daling van de aandelenkoers van Tesla, betekende ook dat Elon Musk niet langer de rijkste man ter wereld is, nadat hij opnieuw achter Jeff Bezos naar de nummer twee is gezakt.

Altcoins kenden eveneens een grote terugval: Cardano daalde met ongeveer 26%, Litecoin met bijna 32% en Polkadot daalde met 35%. Enkele van de zwaarste klappen vielen in de recente gedecentraliseerde financiële hoogvliegers Crypto.com Coin (-41%) en Venus (-46%).

Solana en Fantom behoorden tot de minderheid die de trend doorbrak en zich bleef herstellen.

Ethereum kende ook een daling, maar nergens meer dan op Kraken. Terwijl de prijs van Ether op Binance en Coinbase een dieptepunt van rond de 1.350 dollar bereikte, zag de Kraken uitwisseling een flash crash tot 700 dollar. Bijna 6 miljard dollar werd daardoor binnen 24 uur op de futuresmarkt geliquideerd en veel Kraken gebruikers vonden dat ze op een oneerlijke manier beïnvloed waren.

De Coin Metrics datawetenschapper Kevin Lu suggereerde maandag dat de flash crash door een storing in de engine voor het matchen van de handel veroorzaakt werd, iets dat de Kraken CEO Jesse Powell ontkende. Hoewel sommige klanten beweerden dat de uitwisseling niet naar behoren werkte en ze hun posities niet konden sluiten, was Powell het daar niet mee eens en beantwoordde één gebruiker: “Het is geliquideerd volgens de voorwaarden. De beweging was volledig voorspelbaar en enkel omdat de andere uitwisselingen niet volgden, betekent dit niet dat het onmogelijk was dat ze dat konden doen. Heb je echt niet begrepen hoe het werkt?”

Kraken gaf gisteren een meer gepast antwoord in een blogpost waarin vermeld werd dat een gedetailleerd onderzoek van de gebeurtenis concludeerde dat de trading engine de orders inderdaad correct verwerkt had.

De uitwisseling deed geen belofte om handelaren voor verliezen te compenseren, maar zei dat het specifieke gevallen aan het herzien was om te bepalen hoe gebruikers op individuele basis geholpen konden worden.

Kraken legde ook aanstaande verbeteringen voor, zoals het uitbreiden van de capaciteit van de uitwisseling om meer transacties te verwerken en het opnemen van CF Benchmark indicatoren, die voor elk handelspaar de ordergegevens van meerdere markten samenvoegen om nauwkeurigere realtime prijs waarderingen te bieden.

De uitverkoop lijkt voorlopig voorbij en de meeste munten hebben de afgelopen 24 uur een positieve winst geboekt. Bitcoin is in die tijd met ongeveer 5,5% gestegen om wederom de 50.000 dollar positie in te nemen, terwijl Ethereum met meer dan 15% naar 1.700 dollar is gestegen.