Libra van Facebook benoemt Stuart Levey tot CEO

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Libra van Facebook benoemt Stuart Levey tot CEO

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Libra’s CEO Stuart Levy heeft voor HSBC en de Amerikaanse regering gewerkt. Met de aanstelling van Levy lijkt Facebook nu een stapje terug te doen van het project.

De eerste CEO van de Libra Association is Stuart Levey. Voorafgaand aan deze benoeming was Levey sinds 2012 Chief Legal Officer van HSBC. Hij heeft tevens gewerkt bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en was de staatssecretaris van het ministerie voor terrorisme en financiële inlichtingen tijdens de periode van George Bush Jr en Barack Obama.

Katie Haun, het bestuurslid van de Libra Association die de zoektocht leidde, zei dat de prestaties van Levey in zowel de openbare als de particuliere sector één van de redenen was waarom ze ervoor kozen om hem te benoemen.

“Stuart biedt de Libra Association de zeldzame combinatie van een ervaren leider in zowel een staatsfunctie, waar hij tweeledig respect en invloed genoot, als de privésector waar hij wereldwijd teams leidde.”

De benoeming van Levey volgt op het nieuws dat Facebook zijn plannen voor Libra terugschroeft vanwege zorgen die door financiële toezichthouders geuit zijn.

Toen Libra voor het eerst gecreëerd was, zag Zuckerberg het als een simpele wereldwijde financiële infrastructuur die miljarden mensen over de gehele wereld bedienen kon.

Regelgevers waren echter van mening dat Libra de mogelijkheid had om een rol te spelen bij het vergemakkelijken van witwasoperaties en de ondermijning van de autoriteit van centrale banken wereldwijd.

Als reactie op deze zorgen heeft Facebook enkele belangrijke aspecten van de Libra gewijzigd, waaronder:

  • De creatie van de door één valuta ondersteunde ‘stable coins’
  • Meer sancties tegen het witwassen van geld en sancties tegen terrorisme
  • De introductie van de Libra Reserve, die gebruikers meer bescherming aanbiedt
  • Registratie bij het US Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network als een “gelddienst”

Sinds zijn oprichting is Libra een controversieel onderwerp voor zowel regelgevers als crypto liefhebbers. Zuckerberg moest er zelfs voor bij het Amerikaanse Congres getuigen. Bovendien heeft Libra bij zijn consistente ontwikkeling diverse uitdagingen ondervonden doordat verschillende oprichters, zoals Paypal, Mastercard, Visa en eBay het project verlieten.

Deze recente mededeling wordt gezien als een bevestiging dat Facebook wat afstand neemt van de cryptovaluta, vooral dankzij de benoeming van een CEO die met de Amerikaanse regering heeft samengewerkt. We hopen dat Libra hierdoor in een beter daglicht gesteld zal worden en het de veranderingen zal doorvoeren die nodig zijn om een goedkeuring te verkrijgen plus een realiteit te worden.