Litecoin nu ook ondersteund bij de Bitnovo betaalkaarten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Litecoin nu ook ondersteund bij de Bitnovo betaalkaarten

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 02 March 2023
Bitnovo voor Litecoin

 

Bitcard, de betaalpas van Bitnovo, wordt steeds meer gebruikt over heel de wereld. Het is een handige debitcard die gebruikt kan worden door alle mensen die Bitcoin willen gebruiken als betaalmiddel. Onlangs hebben de mensen achter Bitnovo bekend gemaakt dat er nu ook ondersteuning geboden wordt voor stortingen met Litecoin. Het nieuws heeft aardig wat stof op doen waaien onder de houders van de Bitcards, omdat er sterke twijfels zijn aan het bestaansrecht van Litecoin. Zeker nu de oprichter Charlie Lee al zijn aandelen verkocht heeft.

Waarom kiest Bitnovo voor Litecoin?

De keuze voor de Litecoin-adaptie lijkt een vreemde keuze aangezien er veel sterkere munten zijn die geïmplementeerd hadden kunnen worden. Het lijkt volgens de meeste mensen echter niet te gaan om een keuze voor een munt. Het gaat om de concurrentieslag onder de aanbieders van betaalkaarten die aangevuld kunnen worden met cryptovaluta.

Net als de kaarten van andere aanbieders wordt de Bitcard aangevuld door cryptovaluta over te maken naar Bitnovo. Deze zet de munten direct om aan de hand van de huidige Bitcoin koers (of de koers van de Litecoin wanneer er met LTC gestort wordt). Vervolgens kan de kaart gebruikt worden over heel de wereld. Aangezien concurrenten steeds meer andere munten aan het aanbod toevoegen, moet een aanbieder als Bitnovo ook mee met de ontwikkelingen.

Meer aandacht voor Litecoin

Voor Litecoin is dit goed nieuws. Vooral omdat het vorige week al aankondigde dat Clover POS de betalingen gaat verwerken voor meer dan 1 miljoen verkopers die op die manier veel makkelijker betalingen over heel de wereld kunnen accepteren. De manier waarop dit gebeurt wijkt echter sterk af van de werking van Bitcard. Clover POS is gekoppeld aan een van de hardware wallets voor cryptovaluta (LoafWallet in dit geval). Clover heeft overigens meer dan 1 miljoen units verkocht, dus ook dit is een goed teken voor de houders van LTC.

Clover en Bitcard zijn overigens eerder aanvullingen op elkaar dan dat zij concurreren. Clover is een betaaloplossing voor de mensen die een bedrijf hebben en wereldwijd betalingen willen accepteren, ook in cryptovaluta. De Bitcard richt zich veel meer op de consument en de werkelijke eindgebruiker die met cryptovaluta zijn betaalkaart aan kan vullen voor het winkelen, stappen of het doen van een bepaalde aankoop.

handelaren kunnen litecoin betalingen accepteren met clover
Voor verkopers wordt het accepteren van betalingen in cryptovaluta ook makkelijker

Wat betekent dit voor de toekomst van Litecoin?

Het nieuws heeft er (nog) niet voor gezorgd dat mensen spontaan Litecoin kopen in grote hoeveelheden. Het heeft er wel voor gezorgd dat er veel meer mogelijkheden zijn voor de mensen die met Litecoin aan de slag willen, zij het als consument of als ondernemer. We verwachten dat de ontwikkelingen op dit gebied de komende tijd alleen maar verder toe zullen nemen, tot het betalen met cryptovaluta net zo standaard wordt als het betalen met euro’s of dollars. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws op dit vlak.