Litecoin nu ook te verhandelen bij Gemini

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Litecoin nu ook te verhandelen bij Gemini

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitnovo voor Litecoin

 

Litecoin, meerderde malen het kleine broertje van Bitcoin (BTC) genoemd, kan nu sinds oktober ook gekocht en verkocht worden via Gemini. Litecoin is een van de munten die opgezet is om daadwerkelijk te gebruiken in het dagelijkse verkeer van betalingen. Bitcoin heeft een maximaal aantal munten van 21 miljoen, Litecoin heeft met 84 miljoen munten een hogere mate van schaalbaarheid en houdt op deze manier de gemiddelde prijs per munt ook lager. Dat Litecoin (LTC) nu ook via Gemini te verhandelen is, zorgt ervoor dat de drempel voor beleggers en investeerders veel lager is.

Een gecentraliseerde fiatexchange – en dat heeft voordelen

Gemini is geen exchange waarvoor u al cryptovaluta moet hebben om te kunnen handelen. Het is een fiatexchange en dat betekent concreet dat er geld gestort kan worden met dollars om het zo makkelijker te maken om te handelen. Gemini is daarnaast een van de exchanges met een eigen stablecoin: de Gemini Dollar die een 1:1 verhouding heeft met de Amerikaanse dollar. Het voordeel: u kunt als handelaar uw vermogen op de exchange zetten zodat u Litecoin aan kunt schaffen op exact het moment dat u verkiest.

Litecoin kan verhandeld worden bij Gemini in 4 verschillende paren. De eerste is de LTC/USD die we al noemden. Daarnaast kan Litecoin gekocht en verkocht worden tegen de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Zcash (ZEC). Dit sluit goed aan op het aanbod dat Gemini al had aan verschillende cryptovaluta en biedt zonder twijfel mogelijkheden voor de mensen die op zoek zijn naar veilige manieren om Litecoin te kopen.

Wat betekent dit voor de prijs van Litecoin?

Experts hebben gekeken naar andere cryptovaluta die aangeboden werden op nieuwe beurzen en vooral de stijging van de koers van Ethereum Classic is opvallend toen deze op Coinbase toegevoegd werd. Het betekent naar alle waarschijnlijkheid een prijsstijging voor de koers, zeker na de val van € 3 in oktober 2018. Dit maakt het mogelijk om tegen een voorspoedige koers in te stappen.

Toevoeging Litecoin Gemini kan zorgen voor prijsstijging

Wat het vooral betekent, is dat Litecoin vanaf nu meer aandacht krijgt. Gemini heeft namelijk een redelijk brede community waar handelaren en institutionele beleggers actief zijn vanwege de veilige omgeving voor de handelsmogelijkheden. Dit kan ervoor zorgen dat de vraag naar Litecoin bijzonder hard gaat stijgen wanneer de koers aantrekt – en dat maakt Litecoin een interessante investering.

De kanttekening die niet mag missen

Gemini is een van de laatste cryptovaluta exchanges die ervoor kiest om Litecoin aan het bestand toe te voegen. Exchanges zoals Litebit, Coinbase exchange en Binance exchange hebben Litecoin al langer in de lijst met te verhandelen cryptovaluta staan, waarbij Litebit uiteraard ook een van de bekende fiatexchanges is in Nederland. Hoe groot het verschil is dat Gemini kan maken, is nu nog onbekend.