Litecoin prijsanalyse: LTC bulls doelen in een nieuwe rally op de 300 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Litecoin prijsanalyse: LTC bulls doelen in een nieuwe rally op de 300 dollar

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Litecoin met een prijsgrafiek op de achtergrond

Litecoin mikt op het 300 dollarteken na een hernieuwde rally waarbij de cryptovaluta de afgelopen dag met bijna 5% is gestegen

Litecoin is de afgelopen 24 uur met bijna 5% gestegen en doet genoeg moeite om haar positie als de tiende grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie te behouden. Deze mini-rally komt tot stand ondanks gemixte prestaties van de bredere cryptomarkt.

LTC bleef verwijderd van het eerste grote ondersteuningsniveau op 264 dollar en steeg gisteren naar een intraday piekprijs van 299,71 dollar. Er heeft zich evenwel een terugval voorgedaan, maar de cryptovaluta heeft haar ondersteuning op de 287 dollar vastgesteld en verhandelde de afgelopen uren binnen dat bereik.

LTC zal de komende dagen of weken naar verwachting nog verder stijgen, dit mede dankzij het recente hashrate record binnen een jaar.

LTC prijsvooruitzicht

De 4-uurs prijsgrafiek van LTC/USD geeft aan dat de cryptovaluta in een positieve trend zit en deze dit de komende uren zou kunnen vasthouden. De MACD lijn van LTC bevindt zich in de bullishe zone en handelt relatief hoog boven het 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (258,58 dollar).

LTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Litecoin zal een daling naar het 287 dollar kantelpunt moeten vermijden als het van plan is om voor het eerste significante weerstandsniveau van 307 dollar te gaan. Er is hierbij echter een ondersteuning van de algehele markt voor nodig als Litecoin de piekprijs van 299,71 dollar op maandag wenst te bereiken en deze wil overtreffen. Zonder een aanhoudende rally van de markt, zou Litecoin het moeilijk kunnen vinden om voorbij het eerste grote weerstandspunt te kunnen komen. In het geval van een gigantische opleving zou het LTC/USD handelspaar de 320 dollar weerstand kunnen beproeven, met daarbij het tweede grote weerstandsniveau dat op dit ogenblik op de 319 dollar wordt gevonden.

Als het kantelpunt van 287 dollar daarentegen niet vermeden wordt, dan kan de prijs van Litecoin zakken, waardoor het eerste significante ondersteuningsniveau van 276 dollar in zicht komt. Als er geen langdurige uitverkoop zal zijn, dan zou Litecoin comfortabel van de niveaus van minder dan 270 dollar en de 23,6% FIB van 262 dollar weg moeten kunnen blijven. Het tweede grote ondersteuningspunt van Litecoin is momenteel 257 dollar.