Litecoin prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Litecoin prijsvoorspelling voor juni 2021

By Ali Raza - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Litecoin was de laatste grote cryptovaluta die tijdens de bull cyclus van 2020/2021 een nieuw prijsrecord bereikte. Ondanks een kleine achterstand, boekte LTC nog steeds indrukwekkende winsten, en zelfs nu, na de ‘bloedbad’ markt in mei, bevindt de zogenaamde ‘digitale zilveren’ cryptovaluta zich tot nu toe in haar groenste jaar tot op heden. Zal juni een hernieuwde opleving of een capitulatie naar een bearish gebied brengen?

Litecoin prijs in 2020 en 2021

Litecoin heeft in 2021 uitstekende prestaties geleverd. Zoals de meeste crypto’s na de COVID-19 prijscrash in maart 2020, zag de munt slechts een klein herstel, waarna het een periode van relatieve stabiliteit inging waarin het slechts met ongeveer 20 dollar op en neer fluctueerde, dit meestal tussen de 43 en 63 dollar.

Dit begon uiteindelijk rond eind november te veranderen, toen Bitcoin haar vorige recordprijs van 20.000 dollar begon te naderen. Met BTC consequent op kop, ging de crypto community ervan uit dat de altcoin markt zou volgen, en ze hadden het niet mis. De LTC prijs was 160 dollar op 10 januari 2021. Dit niveau bleek echter een vrij sterke weerstand te zijn die het verwierp en het vervolgens tussen half januari en begin februari daaronder hield.

Bron: CoinMarketCap

Rond 7 februari slaagde de Litecoin prijs er uiteindelijk toch in om de weerstand te doorbreken en deze in een ondersteuning om te zetten, en op dit moment lijkt het de bodem van het project te zijn, aangezien het nooit lager dan dit niveau is gekomen sinds het in februari doorbroken werd.

LTC steeg rond 27 maart voor de derde keer in 2021, en deze keer slaagde het erin om nog verder dan voorheen omhoog te schieten. Het bereikte de 320 dollar voordat het werd teruggewezen, hoewel het deze keer niet helemaal naar de 160 dollar afdaalde. In plaats daarvan stopte de weerstand die een ondersteuning bij de 240 dollar werd de neerwaartse progressie voor de eerste en laatste keer, waardoor de munt zelfs in recordtijd weer omhoog kon stuiteren.

Dat gebeurde op 25 april en het markeerde het begin van de laatste grote stijging van Litecoin tot nu toe. Deze bullrun was er echter één om nooit te vergeten, omdat de munt voor het eerst in haar geschiedenis naar de 400 dollar ging. Helaas was dat ook het moment waarop de cryptosector een sterke bearishe beweging begon te zien, en de prijs begon daardoor snel weer terug te keren en zakte uiteindelijk zoals al vermeld terug naar de 160 dollar.

Sinds deze terugval heeft de munt dankzij deze ondersteuning nog twee keer geprobeerd omhoog te klimmen. LTC deed nog een laatste poging en het lukte niet eens om de 200 dollar te halen voordat er weer een correctie aanving. Op het moment van schrijven, 4 juni, staat de Litecoin prijs op 173.27 dollar, dit na een daling van 9% in de afgelopen 24 uur.

Bron: CoinMarketCap

Waar je vandaag Litecoin kan kopen

Litecoin prijsvoorspelling

Zoals altijd is het onmogelijk om een 100% nauwkeurige prijsvoorspelling te doen, niet alleen voor LTC, maar voor elke cryptovaluta. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar redenen om optimistisch over de LTC prijs te zijn.

Bron: TradingView

De bovenstaande grafiek laat zien dat LTC een korte stijgende trend had doorbroken en nu op weg is naar een ondersteuning zo rond de 120 dollar. Dit niveau fungeerde als een stevige weerstand tijdens de eerste rally van Litecoin in december/januari en heeft zich sindsdien als een sterk ondersteuningsniveau bewezen. De impact van de capitulatie van mei is op dit niveau tot stilstand gekomen, dus ligt het voor de hand dat deze ondersteuningsband de bodem van LTC zal vormen.

Tenzij er iets bijzonders rampzaligs met de cryptosector gebeurt, is het onwaarschijnlijk dat de munt verder zal afdalen. Aan de andere kant zijn de meeste experts het erover eens dat de bullishe periode nog niet voorbij is en dat dit, ondanks de verliezen, niet als een cryptowinter beschouwd moet worden.

De voorspelling van TradingBeasts meldt dat de gemiddelde LTC prijs in juni zou moeten blijven waar het nu is, met een mogelijke trage groei tegen het einde van het jaar. De maximale prijsvermeerdering dat het in de komende maanden tot december 2021 zou kunnen behalen, is door van 218 naar 232 dollar te gaan. De voorspelling van TradingBeasts is voor juni ongetwijfeld een ‘kopen/vasthouden’ signaal. De kopers zouden hier in kunnen stappen in afwachting van een bullishe actie later dit jaar.

CryptoGround is het daar over het algemeen niet mee eens. Deze crypto prijsvoorspelling website gelooft dat de LTC prijs de komende weken naar de 150 dollar zal zaken, en dat het tegen het einde van de maand terug naar 168 dollar zal stijgen. CryptoGround ziet het over zes maanden op ongeveer 217 dollar en in juni volgend jaar op de 237 dollar. Deze analyse geeft ons ook een ‘kopen/vasthouden’ signaal voor juni.

Kopen of vasthouden lijken hier de slimme opties te zijn. Het is heel goed mogelijk dat we van een laatste ‘shake-out’ getuige zijn, waarbij onervaren beleggers tijdens een consolidatie hun bezit aan veteranen verkopen, dit voordat de bullrun later dit jaar in een overdrive gaat. Een prijsdoel van 200 dollar lijkt redelijk, met mogelijk een nieuwe recordprijs boven de 400 dollar als de algehele cryptomarkt zich verder herstelt.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.