Litecoin, Ripple en Tezos kunnen een bearish weekend tegemoet gaan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Litecoin, Ripple en Tezos kunnen een bearish weekend tegemoet gaan

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Litecoin bovenop een mobiele telefoon met een prijsgrafiek

Litecoin, Ripple en Tezos worden de afgelopen 24 uur in het rood verhandeld en kunnen in een bearishe stand het weekend ingaan

De prestaties van de cryptomarkt waren deze week beter dan vorige week. Het bearishe sentiment is echter nog niet helemaal voorbij, aangezien Bitcoin nog steevast worstelt om de 40.000 dollar barrière te doorbreken. Ethereum zit nog steeds vast onder de 3.000 dollar, en de andere toonaangevende cryptovaluta’s bevinden zich eveneens nog steeds in de rode zone.

Litecoin, Ripple en Tezos presteren ook slecht op weg naar het weekend. De drie cryptovaluta’s lopen het risico om tijdens het weekend nog meer verliezen te lijden als het marktsentiment niet op tijd verandert.

Marktanalisten zoals Michael Van de Poppe zijn echter van mening dat de markt weer zal stijgen en dat beleggers niet de fout in moeten gaan door hun activa te verkopen.

LTC prijsvooruitzicht

De prijs van Litecoin is op dit moment met 2% gedaald nadat het de afgelopen uren worstelde om de 210 dollargrens te overschrijden. De cryptovaluta wordt nu tegen 188 dollar per munt verhandeld en er bestaat het risico dat er in de komende uren nog meer verlies geleden wordt.

LTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze 

De 4-uurs prijsgrafiek van LTC/USD laat zien dat Litecoin op dit ogenblik bearish is. Als het niet voorbij het 210 dollar weerstandspunt zal komen, dan zou het nog verder onderuit kunnen gaan en zal daarbij het 171 dollar ondersteuningsniveau zichtbaar worden. De bulls zouden dan gedwongen worden om dit ondersteuningsniveau te verdedigen, omdat bij een nog grotere uitverkoop van de markt LTC in de buurt van de 130 dollar zou kunnen handelen, wat het dieptepunt van vorige week was.

Als LTC echter de uitdaging aangaat om voorbij het 210 dollar weerstandsniveau te streven, dan zou het vervolgens een flinke rally op kunnen zetten om in het weekend zelfs de 240 dollar te bereiken. Iedere opwaartse beweging zou echter afhangen van hoe de algehele markt presteert.

XRP prijsvooruitzicht

XRP is de meest bearishe van de drie na in de afgelopen 24 uur bijna 2% van haar waarde te hebben verloren. XRP verhandelt op dit moment op 1,20 en 1,14 ver onder haar respectievelijk 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde en exponentieel voortschrijdend gemiddelde.

Als de huidige markttrend doorzet, dan zou XRP onder de 0,80 dollar kunnen zakken, en zouden de bulls de grote steun van 0,70 moeten verdedigen. De cryptovaluta heeft tot nu toe het 0,70 dollar ondersteuningsniveau goed verdedigd, en de bulls zouden graag hun kansen willen benutten om dat ondersteuningsniveau opnieuw te behouden.

XRP/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze 

Als de markt echter aantrekt en de prijs stijgt, dan zou XRP voorbij haar volgende weerstandspunt op de 1,05 dollar kunnen gaan. Het XRP/USD handelspaar vond het de afgelopen dagen echter moeilijk om de 1,05 dollargrens te overschrijden. In het geval van een aanhoudende rally zou XRP kunnen proberen om in het weekend de 1,1 dollar te bereiken.

XTZ prijsvooruitzicht

De XTZ/USD 4-uurs prijsgrafiek ziet er evenzo bearish uit, en is vergelijkbaar met de andere twee. Als de markt niet beter gaat presteren, dan zou XTZ onder de 3,50 dollar kunnen zakken en zelfs haar volgende ondersteuning op 3,20 dollar kunnen verliezen. De technische indicatoren van de cryptovaluta zijn momenteel bearish, wat suggereert dat er binnenkort een prijsdaling aan zou kunnen komen.

XTZ/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze 

Als de markt echter gaat aantrekken, dan zou Tezos zich tijdens het weekend op haar 100 dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde van 4,43 dollar kunnen richten. Bij een voortdurende rally zou XTZ zelfs tot 5,70 dollar kunnen stijgen, een prijs die voor het laatst gezien werd voordat de uitverkoop op de markt begon.