Louis Vuitton, Cartier en Prada implementeren een blockchain oplossing

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Louis Vuitton, Cartier en Prada implementeren een blockchain oplossing

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Louis Vuitton, Cartier en Prada hebben een blockchain oplossing geïmplementeerd die een authenticatie voor hun luxeproducten mogelijk maakt

Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), Cartier en Prada werken samen om een blockchain oplossing te implementeren waarmee hun klanten een extra authenticiteitszegel voor hun goederen kunnen verkrijgen.

Het partnerschap brengt enkele van de voornaamste luxemerken ter wereld samen. Volgens de gezamenlijke verklaring van de bedrijven zullen ze de Aura Blockchain gebruiken om hun producten te tracken en een echtheidscertificaat te verstrekken.

De blockchain oplossing zal voor de merken beschikbaar zijn om shoppers zo de zekerheid te bieden dat de goederen die ze kopen authentiek zijn. Deze oplossing maakt de producten ook traceerbaar, wat voor meer transparantie binnen de bedrijven zorgt.

Antonio Belloni, de algemeen directeur van LVMH, legde uit dat de oplossing een gecodeerd garantiecertificaat zal opleveren. Het versleutelde certificaat helpt klanten te weten te komen of een product origineel of vervalst is. Hij voegde eraan toe dat, hoewel dergelijke certificaten al jaren in de luxe-industrie voorkomen, de reputatie van blockchain als een onkraakbare technologie hun oplossing superieur maakt.

De Cartier CEO Cyrille Vigneron wees erop dat de Aura blockchain nog jong is en ruimte voor groei biedt. Het bedrijf is al met de oplossing bekend aangezien het deze voor de online retourfunctie gebruikt. Shoppers kunnen daarvoor een foto maken en deze op de blockchain uploaden om zo te bewijzen dat een product nog steeds in een acceptabele staat is.

Belloni voegde eraan toe dat het partnerschap een manier is om een ​​industriestandaard neer te zetten in plaats van dat elk bedrijf zijn individuele oplossing ontwikkelt. Hij voegde eraan toe dat Aura alsook met andere luxemerken in gesprek is, maar heeft niet bekendgemaakt welke anderen zich bij het consortium zouden kunnen aansluiten.

Volgens Belloni hebben concurrenten geen toegang tot de klantgegevens die op de blockchain versleuteld zijn. “Vertrouwen is de enige sleutel waarop onze industrie gebaseerd is en die we absoluut willen behouden”, voegde hij eraan toe. De inzet van de technologie zal het voor mensen gemakkelijker maken om de luxegoederen op de secundaire markt door te verkopen, aangezien er een echtheidscertificaat is.

Ondanks dat ze een blockchain oplossing hebben geïmplementeerd, hebben de twee leidinggevenden gezegd dat ze er nog niet klaar voor zijn om cryptogeld als betaling voor hun luxeproducten te accepteren.