Lugano in Zwitserland legaliseert bitcoin (BTC), USDT en LVGA als betaalmiddel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Lugano in Zwitserland legaliseert bitcoin (BTC), USDT en LVGA als betaalmiddel

By Charles Thuo - Kort bericht

Via een livestream op donderdag kondigden functionarissen van de Zwitserse stad Lugano aan dat ze van plan zijn om Bitcoin, Tether en LVGA wettige betaalmiddelen te maken via een initiatief dat "Lugano's Plan B" wordt genoemd. LVGA is de stablecoin van de stad en is een honderdste van een Zwitserse frank waard.

De livestream werd kort gevolgd door een tweet van Tether waarin werd bevestigd dat ze eraan werken ervoor te zorgen dat de inwoners van Lugano Tether (USDT) als wettig betaalmiddel in de stad kunnen gebruiken.

Zodra alles is afgerond, kunnen inwoners en bedrijven van Lugano goederen, diensten en belastingen betalen met bitcoin (BTC), LVGA en Tether (USDT).

Lugano's plan B

In 'Lugano's Plan B' zullen Tether en de stad Lugano samenwerken om van Lugano een blockchain-adoptiehub in Europa te maken. Het partnerschap is gericht op het demonstreren van het praktische nut van blockchain en cryptocurrencies binnen de lokale gemeenschap. De samenwerking biedt een kans voor de eerste grootschalige stedelijke real-world use-case voor Tether.

Naast het wettig betaalmiddel van de drie digitale activa, werkt de stad Lugano ook om bedrijven te helpen betalingsoplossingen voor stablecoins te integreren. De stad is van plan om gebruik te maken van Bitcoin Layer 2 Lightning Network om schaalbaarheid te bereiken.

Er zijn ook verschillende andere initiatieven waarbij Lugano en Tether hebben afgesproken om samen te werken, waaronder het bouwen van een blockchain-bedrijfshub en het gebruik van fondsen voor startups

Van belang is dat Lugano van plan is groene energie te gebruiken voor Bitcoin-mining.

De burgemeester van Lugano, Michele Foletti, zei dat de stad via het initiatief investeerde in de toekomst. Hij legde uit dat Lugano sterk gelooft in het potentieel van blockchain en dat de samenwerking zou helpen bij het bouwen van "een betere, meer open, transparante en slimme stad".

De Chief Technology Officer (CTO) van Tether Paolo Ardoino zei:

“Het BBP van El Salvador steeg met 10% en het toerisme met 30% nadat bitcoin als wettig betaalmiddel werd verklaard. Stel je voor wat we kunnen doen in een stad in het centrum van Europa.”