Maakt de legendarische schepper van Bitcoin een comeback?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Maakt de legendarische schepper van Bitcoin een comeback?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Een BTC transactie die slechts een maand na de creatie van de cryptovaluta gemined werd laat velen afvragen of de oprichter teruggekeerd is. 

Een deel van Bitcoin dat in 2009 werd gedolven is zojuist verplaatst, wat speculaties oproept dat de ongrijpbare oprichter mogelijk teruggekeerd is.

De originele wallet bevatte uit bloknummer 3654 geminede munten, wat slechts één maand plaatsvond nadat Bitcoin opgericht werd.

Een op Twitter gevestigde blockchain toezichter @whale_alert ontdekte de verschuiving. Van de 50 BTC die uit het blok gemined werden, welke in de eerste maand van Bitcoin’s bestaan gedolven werden, waren er 40 in de transactie opgenomen.

“40 BTC (391.055 dollar) overgedragen van mogelijke wallet van Satoshi (inactief sinds 2009) naar onbekende wallet”, leest de tweet.

De resterende 10 BTC werd naar een aparte digitale wallet overgebracht.

Een tweet van crypto gebruiker Antoine Le Calvez wees erop dat dit de eerste keer sinds augustus 2017 is, dat iemand munten van begin 2009 heeft uitgegeven.

Er is niet veel bekend over Satoshi Nakamoto, de naam achter de ontwikkeling van Bitcoin. Het was Nakamoto die de Bitcoin whitepaper heeft geschreven en de oorspronkelijke referentie implementatie van de cryptovaluta heeft gecreëerd en geïmplementeerd. Daarnaast ontwikkelde hij tevens de eerste blockchain database in lijn met de Bitcoin implementatie en registreerde hij de allereerste Bitcoin transactie.

Het is niet bekend of dit de echte naam of een pseudoniem van een persoon is, of dat Nakamoto zelfs één persoon is. Sommigen zijn van mening dat de naam gedeeld kon zijn door een groep mensen die op dat moment aan Bitcoin werkten.

Hoewel de speculaties hoog oplopen, is het wellicht onmogelijk om te bewijzen dat Nakamoto echt achter deze transactie zat. Er bestaat geen direct bewijs dat de geldoverdracht aan deze mysterieuze oprichter gekoppeld is.

De beste gok is dat één van de eerste Bitcoin gebruikers besloten heeft om te verhuizen en daarbij het geld te gebruiken dat hij zo lang inactief heeft gehouden. Ervan uitgaande dat deze gebruiker sindsdien geen toegang heeft gehad tot Bitcoin, zou hij over 500.000 dollar aan BTC kunnen beschikken.

Het is echter ook vermeldenswaard dat de Bitcoin community destijds behoorlijk klein was, met slechts drie personen die de cryptovaluta beheerden: Hal Finney, Martti Malmi en Satoshi Nakamoto zelf.

Andere speculaties gaan over de vraag of de verplaatsing van deze fondsen gedwongen was.