Maandelijks overzicht: Uitdagingen Binance op het gebied van regelgeving domineren nieuws

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Maandelijks overzicht: Uitdagingen Binance op het gebied van regelgeving domineren nieuws

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Binance app en de Britse vlag

Binance domineerde deze maand de krantenkoppen dankzij de uitdagingen op het gebied van regelgeving en de wens om in de VS een beursgenoteerde onderneming te worden.

Binance had het moeilijk met uitdagingen regelgeving

De toonaangevende crypto uitwisseling Binance worstelde deze maand met uitdagingen op het gebied van regelgeving. De uitdagingen begonnen toen de Britse Financial Conduct Authority (FCA) Binance Markets Limited verbood om in het Verenigd Koninkrijk actief te zijn vanwege het ontbreken van de juist vergunning. Dit leidde ertoe dat sommige banken en financiële instellingen drastische maatregelen tegen Binance namen. Zo blokkeerden Barclays en Santander stortingen van klanten aan Binance, en ook Clear Junction stopte met de verwerking van betalingen aan de crypto uitwisseling. Binance stopte kortstondig met het ontvangen van stortingen vanuit het Europese betalingsnetwerk SEPA (Single Euro Payments Area).

Dit werd gevolgd door een waarschuwing van de Italiaanse toezichthouders die Binance duidelijk maakten dat het geen vergunning heeft om in het land te opereren. Binance heeft sindsdien een aantal maatregelen genomen om de druk wat te verminderen. De uitwisseling heeft de verkoop van getokeniseerde aandelen op het platform stopgezet. Eerder stond de uitwisseling de handel in getokeniseerde aandelen als Tesla, Microsoft en Apple nog wel toe, maar voorlopig is Binance gestopt met het aanbieden van de dienst. De crypto uitwisseling is nu op zoek naar voormalig werknemers van toezichthouders in verschillende landen om te proberen de regulering op orde te krijgen.

Binance en Circle tonen interesse in beursgang

Het aantal crypto bedrijven dat naar de beurs wil neemt toe. Ondanks de problemen met regelgeving maakte Binance bekend dat het in de Verenigde Staten een beursgang (IPO) overweegt. CEO Changpeng Zhao vertelde dat het bedrijf al bezig is met het opzetten van de structuren die het makkelijker moeten maken om de stap naar de beurs te zetten. Hij voegde er echter wel aan toe dat een beursgang op dit moment nog geen prioriteit heeft.

Een ander bedrijf dat belangstelling toonde is Circle. Het bedrijf achter de USDC stablecoin zei dat het met een waardering van 4,5 miljard dollar naar de New York Stock Exchange wil, met het aandelensymbool CRCL. Kraken en Gemini zijn andere crypto bedrijven die in de komende tijd van plan zijn naar de beurs te gaan.

Elon Musk heeft grote cryptovaluta holdings

Elon Musk is een populaire persoonlijkheid in de crypto wereld, met name vanwege zijn steun aan Dogecoin. Onlangs gaf hij ook toe dat hij ook nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin en Ether bezit. Ondanks zijn recente kritiek op Bitcoin, zei Musk dat hij er meer van bezit dan van welke andere cryptovaluta dan ook. Tijdens een recente conferentie zei Musk dat Tesla en SpaceX allebei Bitcoin bezitten. Hij voegde eraan toe dat het nog steeds tot de mogelijkheden behoort dat Tesla Bitcoin binnenkort als betaalmiddel gaat accepteren.

Cryptovaluta ETF’s worden populair nu institutionele beleggers om toegang schreeuwen

Institutionele beleggers eisen toegang tot crypto, en één van de beste manieren daarvoor zijn ETF’s (exchange-traded funds). Canada loopt voorop als het gaat om cryptovaluta ETF’s, maar Brazilië ligt daar niet ver achter. Niet lang na de lancering van een Bitcoin ETF werd de Zuid-Amerikaanse natie eerder deze maand de eerste in de regio die een Ethereum ETF goedkeurde. De ETF maakt het voor institutionele beleggers gemakkelijker om toegang te krijgen tot de op één na grootste cryptovaluta.

In de Verenigde Staten is de SEC (Securities and Exchange Commission) nog bezig met een voorstel voor een Bitcoin ETF en moet het ook nog twee Ether ETF’s beoordelen. Dat weerhield Goldman Sachs er echter niet van een aanvraag in te dienen om nog een ETF te lanceren. Deze ETF zal de prestaties volgen van toonaangevende blockchain bedrijven en organisaties in de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi). Volgens de investeringsbank wil de ETF beleggingsresultaten leveren die de prestaties van de Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index volgen. De bank zei dat de blockchain bedrijven die in de ETF zullen worden opgenomen niet tot de Verenigde Staten beperkt blijven, omdat cryptovaluta’s wereldwijd opereren.

De institutionele toegang tot crypto hield daar niet op, want eerder deze week zette ook JPMorgan een grote stap. De investeringsbank stond naar verluidt haar vermogende cliënten toe blootstelling aan cryptovaluta te krijgen via fondsen als Grayscale’s Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Osprey Funds’ Bitcoin Trust, Ethereum Trust en Ethereum Classic Trust. JPMorgan heeft een memo naar haar financiële adviseurs gestuurd, waarin staat dat ze orders van vermogende cliënten moeten aannemen om deze crypto fondsen te kopen en verkopen.

Aan de andere kant lanceerde Grayscale een nieuw fonds dat zich op de DeFi sector richt. Het Grayscale DeFi Fund zal institutionele beleggers toegang bieden tot een groot aantal toonaangevende DeFi protocollen via een op marktkapitalisatie gebaseerde portefeuille. Beleggers zouden via dit fonds blootstelling krijgen aan de belangrijkste DeFi tokens zoals Aave, Uniswap en anderen.

PayPal en Square breiden aanwezigheid in wereld van crypto uit

Square, het betalingsbedrijf dat eigendom is van Jack Dorsey, gaf deze maand toe dat het werkt aan de ontwikkeling van een speciale Bitcoin hardware wallet. De wallet is bedoeld om de opslag van Bitcoin meer mainstream te maken, en men verwacht dat de wallet transacties met multi-sig of multi-signature zal aanbieden. Volgens Square zal de Bitcoin hardware wallet wereldwijd beschikbaar zijn en zal die het voor mensen gemakkelijker en veiliger maken hun Bitcoin te bewaren.

Een andere betalingsgigant, PayPal, zei dat het aan een crypto super app werkt en verwacht die zeer binnenkort op de markt te brengen. PayPal CEO Dan Schulman maakte dit bekend tijdens de Q2 investor update call van het bedrijf. Hij verklaarde dat klanten al snel gebruik kunnen maken van de extra crypto functies. PayPal zal de app in de komende maanden eerst in de VS uitbrengen, voordat deze beschikbaar wordt in andere delen van de wereld. De app zal naar verwachting verschillende functies hebben, zoals hoogrendementssparen, een berichtenservice en extra crypto functionaliteiten.