MakerDAO kondigt de Optimism Dai Bridge voor snelle opnames aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MakerDAO kondigt de Optimism Dai Bridge voor snelle opnames aan

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van het Dai symbool op een gouden achtergrond

De bijna onmiddellijke Dai opnames via de Ethereum schaalbaarheid oplossing zullen later dit jaar geïntroduceerd worden

Omdat de gemiddelde transactiekosten voor Ethereum vorige maand een recordhoogte van bijna 40 dollar bereikten, is er de laatste tijd veel enthousiasme voor laag 2 oplossingen die de doorvoer van Ethereum verhogen, de latentie verminderen en de gas kosten aanzienlijk verlagen.

Eén van die oplossingen is de Optimistic Virtual Machine (OVM). Dit is een virtuele machine die door de Public Benefit Corporation Optimism ontwikkeld is, en die rollups gebruikt om Layer 2 protocollen te ondersteunen. Rollups zijn een schaaltechniek die berekeningen off-chain verplaatsen, maar sommige transactiegegevens in een gecomprimeerde vorm on-chain houden. De Ethereum oprichter Vitalik Buterin suggereerde eerder dat in de toekomst “het Ethereum ecosysteem waarschijnlijk all-in voor rollups zal zijn…

De lancering van het mainnet van Optimism wordt later deze maand verwacht, maar wordt nog steeds geconfronteerd met het onopgeloste probleem van de wachttijden. Hoewel het overdragen van tokens van laag 1 naar laag 2 bijna onmiddellijk zal zijn, zal bij overdrachten in de tegenovergestelde richting een week gewacht moeten worden om potentiële fraude bewijzen mogelijk te maken.

De MakerDAO community zal dit probleem echter met de lancering van de Optimism Dai Bridge aanpakken, al volgens een post gisteren van Sam MacPherson van het MakerDAO’s Smart Contracts Team. Met de brug kan de laag 1 Dai opgesloten worden om de laag 2 Dai te creëren, die vervolgens verbrand kan worden in ruil voor een bijna onmiddellijke toegang tot de laag 1 Dai.

MacPherson zei over de brug: “Dit is een doorbraak, niet alleen voor het Maker Protocol, maar ook voor het Ethereum ecosysteem in het algemeen, omdat we nu eindelijk een snelle, betrouwbare, gedecentraliseerde off-ramp kunnen bieden voor Optimistic rollups.

Maker is van mening dat de liquiditeit, de betrouwbaarheid en het gebrek aan tegenpartijen die vergoedingen kunnen verhogen, het bij uitstek geschikt maken om de primaire off-ramp voor Optimism te worden, en deze oplossing kan uitgebreid worden om snelle laag 2 naar laag 1 swaps op elk ander token aan te bieden door de transactie via de Optimism Dai Bridge te routeren.

De Optimism Dai Bridge zal in de nabije toekomst met de standaard opnametijden van een week gelanceerd worden, terwijl de introductie van de bijna onmiddellijke opnames in het derde of vierde kwartaal van 2021 verwacht worden.