Maleisië valt wegens elektriciteitsdiefstal bij cryptominers binnen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Maleisië valt wegens elektriciteitsdiefstal bij cryptominers binnen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van serverracks voor het minen van crypto

Volgens lokale nieuwsberichten waren de twee crypto-operaties erin geslaagd de afgelopen drie jaar voor meer dan 600.000 dollar aan elektriciteit af te tappen. 

De lokale autoriteiten in de Maleisische staat Johor hebben twee crypto-operaties stopgezet die de afgelopen drie jaar voor meer dan 600.000 dollar aan elektriciteit hebben gestolen.

Volgens een rapport dat vanmorgen door de lokale nieuwskrant The Star werd vrijgegeven, was de inval een gezamenlijke operatie onder leiding van de Energy Commission (ST) met de Tenaga Nasional Berhad (TNB), de Inland Revenue Board en de Iskandar Puteri City Council. Ze arresteerden de personen die verantwoordelijk waren voor de diefstal van meer dan 600.000 dollar aan elektriciteit.

Nazlin Alim Sadikhi, een regionale directeur van de Energy Commission van het land, onthulde dat één van de cryptomining operaties uitgerust was met 100 mininginstallaties die drie opeenvolgende jaren de klok rond actief waren. De andere setup had 48 opstellingen en was de afgelopen twee jaar actief met het minen van crypto bezig geweest.

Terwijl de eigenaren de energiecommissie van het land maandelijks bijna 20.000 dollar aan stroom verschuldigd waren, betaalden ze slechts 7 tot 14 dollar per maand.

Sadikhi legde uit dat hun activiteiten mogelijk werden gemaakt doordat er illegale bedrading was aangelegd. Hierdoor konden de operators de stroomvoorziening rechtstreeks aftappen, zonder de meter van de TNB te hoeven passeren.

Cryptomining activiteiten die illegaal elektriciteit verkrijgen, met name voor Bitcoin, zijn een voortdurend probleem in het land, ook al wordt cryptomining en -handel door Maleisië zelf verwelkomt.

Als onderdeel van hun toewijding om de opkomende industrie te helpen groeien, heeft de waakhond van het land plannen om een ​​regelgevingskader voor wallet providers te ontwikkelen dat in de bestaande cryptowetgeving geïntegreerd zal worden.

Volgens sectie 37 van de Maleisische elektriciteitsvoorziening wet zullen personen die op een andere plaats dan een ‘huishoudelijke installatie’ bij meer dan één overtreding elektriciteit stelen, een maximum geldboete krijgen van 1,2 miljoen dollar of 10 jaar gevangenisstraf.

The Star schreef dat de personen achter de diefstal 10 jaar gevangenisstraf of een maximale boete van 240.000 dollar kunnen krijgen als ze schuldig aan de aanklacht bevonden worden.

De ingenieur Mohd Satari Mohamad van de TNB onthulde dat de lokale autoriteiten het hele jaar door bij nog 90 soortgelijke installaties zijn binnenvallen, waarmee het totale aantal sinds 2018 op 288 komt.

Gegevens van juni 2019 geven aan dat de TNB meer dan 25 miljoen dollar aan elektriciteitskosten had verloren, en een bijzonder productieve inval in augustus van dat jaar bracht 33 operaties aan het licht die in totaal 760.000 dollar aan elektriciteit stalen.