Mangata Finance gewaardeerd op $ 13 miljoen na bootstrapping event

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Mangata Finance gewaardeerd op $ 13 miljoen na bootstrapping event

By Dan Ashmore - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Mangata Finance, de gedecentraliseerde beurs (DEX) op Kusama, is na afloop van een bootstrapping event gewaardeerd op $ 13 miljoen. Van bijzonder belang hierbij is de timing, aangezien de financiering komt terwijl de cryptomarkt sterk neerwaarts blijft evolueren.

“Het hele team is erg trots op het resultaat. Tegen alle verwachtingen in tijdens deze bearmarkt, hebben we laten zien dat hard werken, en constante focus op kapitaalefficiëntie en eerlijkheid vruchten afwerpen”, zei Peter Kris, oprichter van Mangata Finance.

Het doel

Het doel is ambitieus, maar tot nu toe ongrijpbaar in de wereld van decentrale exchanges: een oplossing bieden waarbij alle chains op één platform worden aangeboden. Bearmarkten zijn het moment om te bouwen – veel van de huidige blue-chip projecten werden geassembleerd tijdens de laatste bear run, en er is geen reden om aan te nemen dat het deze keer anders zal zijn.

Een dalende markt is niet leuk, maar biedt wel het voordeel dat je je meer kunt concentreren op het nut en de roadmap,  in plaats van te kijken naar de prijzen, terwijl alleen formidabele projecten de neiging hebben om te blijven hangen.

“We hebben de basis gelegd voor een DEX die het hele Dotsama ecosysteem bedient. We zullen liquiditeit en tokensnelheid naar alle Web3 projecten op één platform brengen. De Mangata X community heeft nu meer dan 1.000 leden. Jullie zijn nu allemaal mede-eigenaars van Mangata X,” vervolgde Kris.

Details

Meer dan 12.000 KSM zijn bijgedragen aan de Mangata X bootstrap, waardoor de totale waarde die in het protocol is vastgelegd op $ 1,25 miljoen komt en $ 3,27 miljoen aan marktkapitalisatie.

Het Mangata team schat dat de initiële liquiditeitsmining een APR van 78% zal bieden. Dit percentage zal naar verwachting verder stijgen tot 129% APR zodra het protocol zijn “Stake Once, Earn Twice” Proof-of-Liquidity mechanisme inschakelt. Op de lange termijn zullen tokenomics 67,5% van het maximale aanbod aan liquiditeitsvoorziening uitstoten.

Dit zijn grote aantallen en beleggers zullen nu meer op hun hoede zijn, gezien enkele van de doodsspiralen die zij de afgelopen maanden door verschillende crypto projecten zijn ervaren. Hoewel het nog te vroeg is om een oordeel over dit project te geven, zijn de technische details interessant, zelfs als beleggers voorzichtig moeten zijn.

Als een DEX van de volgende generatie, is Mangata een Layer 1-app chain die is gebouwd op Substrate en niet gebonden is aan legacy beperkingen. Het modulaire Substrate framework van Parity Technologies stelt ontwikkelaars in staat bepaalde componenten te selecteren, die het beste passen bij hun toepassingsspecifieke chain Dit is de reden waarom Mangata beweert dat ze de regels van de chain kunnen aanpassen om het hele ecosysteem te optimaliseren, waardoor de kapitaalefficiëntie en eerlijkheid theoretisch worden verbeterd.

Miner-Extractable Value

Miner-Extractable Value (MEV) is een dynamiek waarbij blockchain miners winst extraheren ten koste van gebruikers door willekeurig opnieuw te ordenen, inclusief of exclusief transacties binnen een blok. Omdat miners de volgorde van transacties die op de blockchain worden verwerkt kunnen bepalen, kan hier uiteraard misbruik van worden gemaakt.

Veel projecten hebben geprobeerd dit probleem op te lossen. Mangata hoopt, indien succesvol, dat het project MEV insider handel kan voorkomen en deze censurering of beïnvloeding van de volgorde van transacties door miners kan voorkomen.

Extra functies

Het project staat ook gepland om kanalen te openen voor parachains zoals Karura, Bifrost, Turing, Statemine en vele anderen.

Wat betreft de Mangata X gemeenschap, zij zullen bij al deze stappen worden betrokken door middel van interviews met gebruikerservaringen en gemeenschapsoproepen die gebruikers in staat stellen inspraak te hebben bij het prioriteren van functies, met echte decentralisatie als doel.

Mangata streeft er ook naar om de leemte op te vullen als een cross-chain handelsplatform, waardoor de handel in Ethereum ERC20 tokens met native Polkadot activa mogelijk wordt. Bovendien lijkt het project de efficiëntie te verbeteren, door een nogal nieuwe consensus Proof of Liquidity.

Naast het oplossen van belangrijke handelsproblemen met voorkennis, is Mangata gericht op DEX adoptie door reguliere en institutionele financiën, wat betrouwbare en transparante regels vereist en open toegang tot DeFi voor mensen biedt.

Een samenvatting van de overkoepelende doelen is te zien in het eigendom van het netwerk. De distributie van 19% van het MGX aanbod is veel beter dan de gebruikelijke 1-2%, waardoor het ecosysteem een echt belang kan hebben in de Kusama DEX.